Etiquette en kleding advies

Met ‘etiquette’ worden de gedragsregels in golf bedoeld. Veiligheid en respect voor de baan, de spelers en het spel staan hierbij centraal. Simpel gezegd omvat de etiquette een serie richtlijnen die ervoor zorgt dat andere spelers (en jijzelf) veilig, plezierig en eerlijk kunnen spelen.

Van alle spelers wordt verwacht dat zij in de geest van het spel spelen, “The Spirit of the Game”, door:

  • Integer te handelen – bijvoorbeeld door de regels te volgen, alle straffen toe te passen en in alle opzichten eerlijk te zijn tijdens het spel.
  • Rekening te houden met anderen – bijvoorbeeld door vlot door te spelen, de veiligheid van anderen in acht te nemen en een andere speler niet af te leiden bij het spel.
  • Goed voor de baan te zorgen – bijvoorbeeld door plaggen terug te leggen, bunkers aan te harken, pitchmarks te repareren en geen onnodige schade aan de baan te veroorzaken.

Lees ook de NGF pagina: gedragsregels in de baan

 

Wat trek je aan op de baan?

Golfkleding is heel wat anders dan zo maar een shirtje en broek of rok. De moderne materialen waarvan golfkleding is gemaakt zijn ademend, soms UV werend of waterafstotend en over het algemeen super comfortabel. En hoewel je golfkleding ook rustig buiten de golfbaan kunt dragen, is het omgekeerde niet altijd het geval…

Een golfshirtje heeft een kraagje of een klein opstaand boordje (zo verbrand je niet in je nek). Een zomers hemdje of een gewoon T-shirt is géén golfkleding. 

Golfschoenen zijn speciaal gemaakt voor het golfen. De zolen geven grip, maar beschadigen de greens niet.

Kijk eens op het internet of in een golfshop. Er is genoeg leuke, betaalbare golfkleding te vinden. 

Kledingadvies
Voor dames wordt aanbevolen:
* Nette lange broek, golfrokje (niet te kort) of bermuda 
* Polo of blouse met kraag of opstaand boordje

Voor heren wordt aanbevolen:
* Nette pantalon of bermuda
* Polo of overhemd met kraag en mouw

De baan en de putting green mogen uitsluitend met golfschoenen, golflaarzen en sportschoenen met platte zool worden betreden. Dit geldt ook voor spelers die onder begeleiding de baan in gaan.