Handicarts

Golfclub Holthuizen beschikt over een viertal Handicarts. Deze worden beheerd door de Stichting Handicart, die bij 112 golfclubs in Nederland deze speciale buggies heeft gestationeerd. Mindervalide leden van deze stichting, kunnen met een speciale Handicart-pas (te verkrijgen met een doktersverklaring) tegen een sterk gereduceerd tarief (€ 4,50) gebruik maken van deze handicarts en op deze manier hun favoriete sport blijven beoefenen. 

De stichting wordt gefinancierd door bijdragen van donateurs en door de opbrengst van speciale “Handicart wedstrijden” bij aangesloten clubs. We willen ook onze leden die nog geen lid zijn van deze stichting aanmoedigen om lid te worden. Nu is het misschien nog niet nodig voor jezelf, maar dan telt de solidariteit. En natuurlijk kan het altijd gebeuren dat je er in de toekomst zelf gebruik van moet maken. 

Holthuizen is er trots op dat er ook voor onze leden en bezoekers 4 handicarts beschikbaar zijn. En natuurlijk zijn we ook trots dat we door de jaren heen veel geld hebben bijeengebracht voor Stichting Handicart en dat de laatste Handicart wedstrijd een record-bedrag van € 2370 heeft opgebracht. Samen zorgen we er voor dat door heel Nederland steeds meer handicarts beschikbaar zijn voor onze (tijdelijk) minder valide golfers.