Welcome to the club

 

Probeer golf gratis

In het najaar hebben we een aantal gratis kennismakingslessen gepland, via het platform probeergolf.nl  De eerste proeflessen zijn op 4 en 5 oktober as. De volgende dat zijn 5 en 12 november! Dus geef je op en leer de eerste grondbeginselen van het golfen, samen met een paar andere geïnteresseerden.

Hiervoor geldt;
– draag sneakers en kleding waarin je je gemakkelijk kunt bewegen.
– de golfclinic wordt verzorgd door een echte golfprofessional
– golfmaterialen zijn gratis beschikbaar 
– ervaring is niet nodig
– maximum aantal deelnemers per clinic 8 personen ( de kennismakingsles gaat door bij minimaal 4 personen). 

First Golf Dates

Wat waren ze gezellig, onze First Golf Dates! In de maand september ontvingen we op 3 verschillende data totaal 24 vrouwen bij Golfclub Holthuizen en lieten ze kennismaken met de golfsport en met onze gezellige club. 

We begonnen de date met een gezellig koffiemoment. Eén van de clubleden had speciaal hiervoor heerlijke chocolade golfballen gemaakt. En daar bleef het niet bij. De dames kregen ook een èchte golfbal, een tee-tje (waar je bij het afslaan je bal op zet) en een golfhandschoen. Hilariteit alom, bij het passen van deze best wel krappe handschoenen (die je alleen aan je “slag-hand” draagt). 

En toen was het tijd voor de clinic. De golfpro bracht de nieuwe golfsters de eerste grondbeginselen van het golfen bij. En dat viel aanvankelijk nog niet mee, een stilliggende bal wegslaan. Het is een stuk moeilijker dan het lijkt, maar na een tijdje wisten de dames prachtige boogballetjes te slaan. 

Na een lesje putten (het belangrijkste onderdeel van het spel!), was het tijd voor een proeverij van golfdrankjes. Een gele Peter, een rooie Annie, een Boon Smiley, de gasten konden de frisse versnaperingen zeer waarderen.

Daarna was het tijd voor het echte werk, een ronde spelen op de par 3 baan. Best ingewikkeld soms, maar ook heel erg leuk. En er werden ook best prima resultaten behaald, parren en zelfs birdies (een par op een par 3 betekent dat je in 3 slagen hebt uitgeholed, bij een birdie had je er maar 2 slagen voor nodig.

De Brasserie had intussen de lunch voorbereid; een heerlijke kom soep en een lunchplank met diverse soorten belegde broodjes en kroketten. Na alle inspanningen van de ochtend lieten de dames zich dit heerlijk smaken. Bovendien een uitstekend moment om gezellig bij te kletsen en de succesvolle en minder succesvolle slagen de revue te laten passeren. 

Er was een verloting en de birdies werden beloond met een cadeautje. En bovendien was er een goed gevulde goodiebag, gevuld met leuke hebbedingetjes en cadeaubonnen. De organisatie bedankt de middenstanders in de gemeente Noordenveld en Haren hartelijk voor het ter beschikking stellen van al die de cadeautjes. 

In de goodiebag vonden de deelneemsters ook in informatiemap van Golfclub Holthuizen. Hierin staat alles over beginnerslessen en golfprogramma’s die de golfschool aanbiedt. Maar je kunt natuurlijk ook altijd het secretariaat bellen voor meer informatie! Het telefoonnummer is 050-5015103.

Helaas, voor dit jaar zijn de First Dates afgelopen. We starten volgend voorjaar weer met een nieuwe ronde. Houd de website en onze Facebook pagina in de gaten voor meer nieuws hierover.