Historie

Op 18 november 1985 is de akte van oprichting van de vereniging golfclub Holthuizen gepasseerd, door notaris Dijkhuizen. Een bescheiden begin, met toen maar weinig leden, maar inmiddels zijn zo’n 600 personen lid van onze golfclub.

Directiekeet

In 1985 begon Golfclub Holthuizen met een directiekeet op wielen, waar de leden van het eerste uur zich konden omkleden en een kop koffie konden drinken. Daarna werd het achtergedeelte van de boerderij in gebruik genomen als opslagruimte voor de greenkeepers. Aan de zijkanten was er ruimte voor golfkarren. Aan de muur planken voor rubber laarzen met spikes. De horeca werd vervolgens verplaatst naar een houten keet op het grasveldje naast de boerderij.

9 holes golfbaan

Ook de golfbaan zag er heel anders uit dan nu. De bomen en struiken waren nog klein en de ondergrond was aanvankelijk nog behoorlijk nat. Inmiddels is er veel verbeterd. Er is een heel netwerk van drainage-buizen aangebracht, en door een continu beleid van prikken, snijden en bezanden, is de baan nu, tenzij extreme weersomstandigheden, gedurende het hele jaar goed bespeelbaar. Inmiddels zijn er op alle holes dubbele afslagen, waardoor de baan in feite speelt als een 18 holes baan. 

Kleintje Holthuizen

Daarnaast is er sinds juni 2017 ‘Kleintje Holthuizen’, een prachtige 9 holes qualifying par 3 baan. Ook de oefenfaciliteiten zijn sterk verbeterd; er is een overdekte driving range en oefengreens en -bunkers. En in de karakteristieke boerderij zijn het secretariaat, kleedkamers en een moderne brasserie gevestigd. 

Kortom Golfclub Holthuizen heeft zich  voortvarend ontwikkeld, en blijft werken aan een mooie toekomst.