jeugdgolf

Golfclub Holthuizen in Roden heeft jeugdgolf letterlijk hoog in het vaandel staan. De golfclub biedt de jeugd alles om goed te leren golfen en te trainen om de sport steeds leuker te beleven, en uiteraard, om steeds beter te worden.

Onze pro Isi Zejnulahu zorgt met de Golfschool Holthuizen voor een goed en evenwichtig opgezet les- en trainingsprogramma voor de jeugdige speler. Aansluitend op de lessen en trainingen staat een enthousiaste groep jeugdcoaches klaar om op de par 3 oefenbaan van de golfclub het geleerde onder kundige begeleiding in praktijk te brengen. In 2017 is de par 3 baan uitgebreid tot een heuse 9-holes baan. Dus volop gelegenheid om het geleerde met de jeugdcoaches in het echt te verinnerlijken met uitdagende en speelse oefeningen.

De jeugdcommissie van Golfclub Holthuizen coördineert en ondersteunt verder alle vormen van wedstrijden in NGF-competitieverband, deelname aan Noord en Oost Nederlandse Jeugdwedstrijden (NNO Tour) en allerlei gezelligheidswedstrijden. Ook worden elk jaar de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Roden en Peize benaderd om hen te laten kennismaken met de golfsport. Dit is geheel gratis en is jaarlijks een groot succes. Kortom, Golfclub Holthuizen neemt de jeugd serieus en wil alle kansen bieden om een goed golf(st)er te worden, maar boven alles plezier te hebben aan de golfsport!

Golfclub Holthuizen heeft ongeveer 25 jeugdleden en spant zich continu is om nieuwe jeugdspelers aan te trekken. Dit doet zij met de jaarlijkse Schoolgolf activiteiten en actieve benadering van de kinderen via hun volwassen spelende ouders.

Committed to Jeugd
De Nederlandse Golf Federatie (NGF) heeft een plan ontwikkeld, genaamd ‘Committed to Jeugd’, waarmee beoogd wordt golfclubs, golfbanen en golfprofessionals alle vereiste informatie te geven om jeugd te enthousiasmeren voor de golfsport.
Het programma is bedoeld voor elke golfclub, golfbaan of golfprofessional, die een goed jeugdprogramma wil ontwikkelen en verankeren in de club of het al bestaande jeugdprogramma wil verbeteren.

ctjeugd

Waarom Committed to Jeugd
Golf is een geweldige sport; voor jong en oud, voor fanatieke sportbeoefenaars en ook voor recreanten. Hoewel steeds meer jeugd al op vroege leeftijd geïnteresseerd en gefascineerd raakt door golf, is het aantal jeugdige spelers ten opzichte van de totale sportpopulatie relatief laag.
Met het programma Committed to Jeugd laat Golfclub Holthuizen de jeugd op een verantwoorde manier kennis maken met de golfsport en op een goede wijze op te leiden tot enthousiaste golfers.
Bij invoering van Committed to Jeugd wordt gewerkt aan kwaliteit, structuur en continuïteit in het jeugdbeleid. Het levert een totaalprogramma op dat verankerd is in de club en dat wordt uitgevoerd door professionals en kundige vrijwilligers.

Golfclub Holthuizen heeft in het verleden met succes deelgenomen aan het programma van de NGF en is daarmee één van de gecertificeerde golfclubs in ons land. Holthuizen committeert zich daarmee aan de jeugd!

(hm)