Noord Nederlandse Senioren Competitie

Onbekend maakt onbemind?

Omdat ik het idee krijg dat er weinig leden op de hoogte zijn van de niet NGF gelieerde Noord Nederlandse Senioren Competitie (NNSC) wil ik hierbij wat uitleg geven.
De NNSC wordt elk jaar in juli/augustus gespeeld in 3 poules. De speelvorm is matchplay, in duo’s waarbij iedere speler zijn eigen bal speelt. Wie het eerst uitholt heeft de hole voor het duo gewonnen.
Iedere poule bestaat uit 7 golf clubs uit het noorden.
Aan het einde van alle wedstrijden mogen de winnaars van de 3 verschillende poules voor de algehele overwinning spelen. Dit keer in St. Nyk. Uiteraard spelen de andere golf clubs ook nog een mooi rondje. Op het einde wordt deze dag afgesloten met een uitgebreide buffet en natuurlijk de prijsuitreiking met veel applaus.

Op woensdag 3 juli 2019 was het weer zo ver. De 1ste wedstrijd van de NNSC in poule A op St. Nyk. Wij mochten met 3 flights, het matchplay toernooi beginnen tegen Hildenberg. De weer goden waren ons goed gezind en wij konden lekker golfen. Het eind resultaat was dan ook naar wens: 12-6 overwinning! En uiteraard gezellig een hapje en drankje om deze dag in stijl af te sluiten.
Op naar de volgende uitdaging.
Duurswold, Lauswolt, De Groene Ster, Emmeloord, Hildenberg en op 18-juli het gastheerschap op Holthuizen staan nog op het programma.

Meer op komst

Mike Schmidt