Wedstrijdvormen clubwedstrijden

Algemeen

Indien nodig zal uitgebreidere informatie bij de inschrijving worden vermeld. Op alle wedstrijden is het “wedstrijdreglement” van Golfclub Holthuizen van toepassing.

Bij alle clubkampioenschappen (uitgezonderd matchplay) zal de flight indeling en de startvolgorde plaatsvinden op basis van de WHS handicap. Alle clubkampioenschappen single strokeplay zijn qualifying.

Bij alle qualifying wedstrijden zal om de longest drive en de neary worden gespeeld, met uitzondering van de clubkampioenschappen. De neary is de bal die het dichtst bij de vlag ligt in het algemene gebied. 

Clubkampioenschappen foursomes/mixed foursomes (strokeplay)

Dames- en herenteams en mixed teams.

Maximum aantal deelnemers: 60.

Maximum WHS handicap: 36.

Handicapberekening nettoscore: som van beide playing handicaps, gedeeld door twee. Afronden naar boven. Winnaars zijn de spelers met de laagste brutoscore.

Clubkampioenschappen matchplay (2 dagen)

Dames en heren individueel.

Maximum aantal deelnemers: 32 (16 dames en 16 heren).

Maximum WHS handicap: 36.

Geen handicapverrekening.

Inschrijvingen na sluitingsdatum worden niet gehonoreerd. Bij over inschrijving zullen voorrondes gespeeld worden. Voor heren én dames wordt met het vaststellen van de sluitingsdatum inschrijving rekening gehouden met het spelen van deze voorrondes.

De indeling vindt plaats volgens het Wimbledon systeem, waarbij de 16 laagste handicappers geplaatst worden. De overige spelers worden ingeloot. Wanneer gebruik wordt gemaakt van een bye wordt die toegekend (in volgorde) aan de spelers met de laagste handicap.

Indien een speler al bij voorbaat niet aan de tweede dag kan deelnemen, mag hij zich niet inschrijven voor deze wedstrijd.

Wanneer een speler zich als gevolg van overmacht terugtrekt voor het weekend wordt zijn plaats ingenomen door de lucky loser met de laagste handicap.

Clubkampioenschappen strokeplay (2 dagen)

Dames en heren individueel.

Maximum WHS handicap: 36.

Bij overinschrijving: plaatsing op basis van handicap.

Maximum aantal deelnemers 60.

*  Heren: de eerste dag worden er een 18-holes wedstrijd en een 9-holes wedstrijd gespeeld, daarna wordt de cut bepaald. Op de tweede dag wordt er een 18 holes wedstrijd gespeeld.

*  Dames: de eerste dag worden er een 18-holes wedstrijd en een 9 holes wedstrijd gespeeld. Daarna wordt de cut bepaald. Op de tweede dag wordt er een 18 holes wedstrijd gespeeld.

De cut ligt op maximaal 50% van het aantal deelnemers.

Geen handicapverrekening.

Indien een speler al bij voorbaat niet aan de tweede dag kan deelnemen, mag hij zich niet inschrijven voor deze wedstrijd. 

Clubkampioenschappen Par-3 strokeplay (2 dagen)

Dames en heren individueel.

Maximum WHS handicap: 36.

Bij over inschrijving: plaatsing op basis van handicap.

Maximum aantal deelnemers (dames en heren totaal) 81.

De eerste dag wordt een 18-holes wedstrijd gespeeld. De cut is bepaald op maximaal 18 heren en 9 dames. Wanneer deelnemers op de eerste dag gelijk eindigen worden spelers op basis van hoogste handicap eerst toegelaten op de tweede wedstrijddag.

Op de tweede dag worden twee 18 holes wedstrijden gespeeld.

Er vind geen handicapverrekening plaats.

Indien een speler al bij voorbaat niet aan de tweede dag kan deelnemen, mag hij zich niet inschrijven voor deze wedstrijd.

Commissies<>bestuur

Wedstrijdvorm: door het bestuur te bepalen.

Aan het eind van het seizoen worden commissieleden door het bestuur uitgenodigd om deel te nemen aan dit sportief gebeuren als dank voor hun inzet. Het sportieve gedeelte is natuurlijk belangrijk, maar ook aan het informele gedeelte wordt altijd veel  aandacht besteed.

Damesochtend/middag (minimum leeftijd 18 jaar)

Op iedere dinsdag afwisselend een 9 of 18 holes stableford wedstrijd.

Maximale WHS handicap: 54.

Aan het eind van het zomer en winterseizoen worden prijzen uitgereikt voor de beste spelers van het seizoen, gebaseerd op een aan het begin van het seizoen vast te stellen best of.. wedstrijden 

Familietoernooi

Maximum WHS handicap: 54

Maximum aantal deelnemers: 60.

De deelnemer moet in het bezit zijn van een officiële WHS handicap.

Volledige handicapverrekening, winnend koppel speelt mee in een landelijke finale.

Deelname aan deze greensome stablefordwedstrijd is mogelijk voor koppels waarbij een (groot) ouder – (klein) kind, schoonouders – schoonzoon (dochter) relatie bestaat en koppels met een “Holthuizen-familierelatie”. De laatste 2 categorieën doen buiten mededinging mee en komen niet in aanmerking voor de landelijke finale.

De inschrijfgelden voor dit ouder–kind toernooi komen altijd ten bate van een door de NGF aangewezen fonds.

Gezelligheidswedstrijden

Het gehele jaar door worden gezelligheidswedstrijden georganiseerd.

Bij de gezelligheidswedstrijden staat niet de prestatie voorop, maar het beleven van plezier aan het spelen van golf in groepsverband.

De wedstrijdvorm wisselt per gezelligheidswedstrijd. Er zijn individuele stableford wedstrijden, maar ook greensomes en Texas scramble wedstrijden.

Het is de bedoeling dat de gezelligheidswedstrijden voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk zijn.

Soms zelfs is baanpermissie voldoende. De gezelligheidswedstrijden staan vermeld in de wedstrijdkalender.

Voorbeelden van veel bezochte gezelligheidswedstrijden zijn de openingswedstrijd, de vlaggenwedstrijd, het running diner en de oliebollenwedstrijd.

Golf/bridge

Maximum WHS handicap: 54.

Maximum aantal deelnemers: 36.

Eén invité toegestaan.

Inschrijving: als koppel.

De ingrediënten voor deze dag zijn:

een 9 holes stableford wedstrijd met handicapverrekening, een intermezzo voor een borrel en een maaltijd en een avondvullend programma bridgen (zonder handicapberekening)

Een unieke gelegenheid om als mindere golfer en goede bridger kennis te maken met de betere golfer en mindere bridger. Het golfspel en bridgen zal gespeeld worden volgens de regels van de NGF c.q. NBB.

Handicart trofee

Maximum WHS handicap: 54.

Maximum aantal deelnemers: 60 (vierballen).

Wedstrijdvorm: zie toelichting bij inschrijving via website.

De algehele leiding van deze wedstrijd berust bij de clubconsul van de Stichting Handicart.

Inschrijfgelden zijn ten bate van de stichting.

Herenmiddag (minimum leeftijd 18 jaar)

Elke vrijdagmiddag: 18 holes of 9 holes stableford wedstrijd of 18 holes strokeplay wedstrijd. Indien in het weekend een 18 holes wedstrijd gepland staat (bv een maandbeker of clubkampioenschappen) wordt een 9 holes stableford wedstrijd gespeeld.

Maximum WHS handicap stableford : 54.

Maximum WHS handicap strokeplay: 40.

Aan het eind van het zomer en winterseizoen worden prijzen uitgereikt voor de beste spelers van het seizoen, gebaseerd op een aan het begin van het seizoen vast te stellen best of.. wedstrijden. 

Maandbeker

Maximum WHS handicap: 36.

Spelvorm: strokeplay. Ook voor de eerste plaats netto wordt een prijs uitgereikt.

De wedstrijd wordt afwisselend op zaterdag of zondag gespeeld.

Jaarbeker

Door deel te nemen aan de maandbekerwedstrijden kunt u in het bezit komen van de jaarbeker.
De beste vier resultaten van de gespeelde maandbekerwedstrijden tellen hiervoor mee.

Deze titel is alleen beschikbaar voor homecourse leden van Holthuizen.

Bij gelijk eindigen, nadat alle wedstrijden zijn gespeeld wordt de speler/speelster met de hoogste handicap als winnaar van de prijs aangemerkt (is conform golfer/ster van het jaar).

Old Grand Dad

Voor heren, die een of meer kleinkinderen hebben en dus grootvader of opa zijn, bestaat  de Old Grand Dad Club. Een landelijke club van grootvaders, waarbij Holthuizen sinds 1998 aangesloten is. Deze club stelt zich ten doel geld in te zamelen voor de jeugd gehandicaptensport in Nederland. Dit gebeurt door het houden van wedstrijden, waarbij een deel  of de gehele greenfee wordt afgedragen aan de OGD en door de contributie van de inmiddels ruim 4000 leden.

Grootvaders, die lid zijn van de OGD mogen meedoen aan het locale kampioenschap bij Holthuizen in mei.

De eerste vijf  van deze wedstrijd plaatsen zich voor de regiofinale in juli. Daar kan men zich weer plaatsen voor de landelijke finale in augustus. De organisatie van de plaatselijke OGD wedstrijd is in handen van de clubconsul.

Opstapwedstrijden

Deze wedstrijden zijn bedoeld voor beginnende golfers met Hcp 37-54 en baanpermissie en maximaal  3 jaar lid. Het zijn 9 holes wedstrijden en er wordt – samen met een andere beginner – gespeeld onder leiding van een begeleider.

Ot en Sien matchplay toernooi

Minimale  deelname:

Ot toernooi minimaal 16 heren.

Sien toernooi minimaal 16 dames.

Ot en Sien toernooi  minimaal 16 koppels.

Maximum WHS handicap 40 met 3/4 handicapverrekening met een maximum van 18 slagen.

Inschrijving vóór 1 mei  via de website. Aan de wedstrijd kan worden deelgenomen als paar (Ot en Sien) en als single player (Ot of Sien). De indeling vindt volgens het “Wimbledon” schema plaats.

Partnerwedstrijd (zilveren blad)

Maximum aantal deelnemers:60

Maximum WHS handicap: 54.

Greensome stablefordwedstrijd, destijds geïnitieerd door wijlen Ab Willems, mede-oprichter van golfclub Holthuizen.

Seniorenmiddag (dames 50+, heren 50+)

Maximum WHS handicap 54.

Iedere woensdag 9 holes stableford wedstrijd.

Maximum aantal deelnemers 48.

Aan het eind van het zomer en winterseizoen worden prijzen uitgereikt voor de beste spelers van het seizoen, gebaseerd op een aan het begin van het seizoen vast te stellen best of.. wedstrijden 

Winter inloop

In het winterseizoen wekelijks op zondag ochtend een 9 holes stableford wedstrijd. 

Dames spelen van ROOD, heren van GEEL
Invités zijn altijd welkom.

Maximum aantal deelnemers 48. 

Zomer inloopavond

Maximum: WHS handicap 54,  stableford wedstrijd.

Elke donderdagavond in de zomermaanden (6 donderdagavonden vóór de langste dag tot 6 donderdagavonden ná de langste dag) wordt een 9 holes wedstrijd gespeeld.

De wedstrijdcommissie kan besluiten deze termijn aan te passen in verband met andere activiteiten op de baan.

Er wordt een eindklassement opgemaakt na deze wedstrijden.