Vlaggetjes wedstrijd 27 april

Het was een bont gezelschap dat op Koningsdag de baan in toog om mee te doen aan de traditionele vlaggetjes wedstrijd. Sommigen geheel in het oranje, anderen droegen rood-wit-blauw (in de juiste volgorde!) en nog weer anderen hadden alleen een oranje hoe of pet op of een Koninklijk gekleurde boa om de nek. Ook de dames van de Brasserie en uiteraard de wedstrijd leiding waren passend gekleed. Dit betekende voor starter Leo van der Heide wel even kou lijden, hij beschikte niet over een oranje jas of trui  en deed de flights dus met blote armen uitgeleide.

In de schuilhut op hole 6 stond Rieks Perdok in een toepasselijk oranje pakje met een keur aan hapjes en (oranje) drankjes de flights op te wachten. Aldus versterkt ging men vol goede moed verder. Voor de achttien holers betekende dit dat ze zelfs twee keer een oranjebitter o.i.d. konden scoren. Rieks (en Dini) reuze bedankt hiervoor!

Het was so-wie-so goed om te zien hoe de 9 holes wedstrijd en de 18 holes wedstrijd naadloos in elkaar overgingen. Een welgemeend compliment aan de wedstrijdleiding hiervoor.

Iedereen kreeg een vlaggetje en een aantal slagen mee. Als de slagen op waren kon de vlag geplant worden. Normaalgesproken zie je dan op de laatste drie holes en zee van vlaggen, maar toen wij er langs kwamen waren de meesten al opgeruimd. Tip voor de organisatie: laat ze volgend jaar wat langer staan, dat is leuker voor de foto’s.

 

Zoals bij iedere wedstrijd waren er winnaars, zowel voor de 9- als 18 holes  wedstrijd. De prijs was een insectenhotel in oplopende grootte voor de 3e, 2e en 1e prijs. De prijswinnaars waren er blij mee zoals uit bijgaande foto’s blijkt.

Al met al een geslaagde versie van de vlaggetjes wedstrijd, met heel veel dank aan de wedstrijdleiding en andere vrijwilligers die bij de organisatie betrokken waren (Rieks e.a.) . We kijken nu alweer uit naar volgend jaar!

Hetty Meijs