kledingvoorschriften

Wat trek je aan op de baan?

Wat is er leuker dan op een zonnige dag op het terras te zitten en eens goed te kijken in welke outfits de spelers de baan in gaan. Van super kleurrijk en kort, tot ouderwets degelijk, alles komt voorbij. Toch is het niet zo dat het niet uitmaakt wat je aantrekt. Golfkleding is heel wat anders dan zo maar een shirtje en broek of rok. De moderne materialen waarvan golfkleding is gemaakt zijn ademend, soms UV werend of waterafstotend materiaal en over het algemeen super comfortabel. En hoewel je golfkleding ook rustig buiten de golfbaan kunt dragen, is het omgekeerde niet altijd het geval…

Een nette spijkerbroek kán op de golfbaan, maar een exemplaar met gaten of scheuren dan weer niet. Een golfshirtje heeft een kraagje of een klein opstaand boordje (zo verbrand je niet in je nek). Een zomers hemdje of een gewoon T-shirt is géén golfkleding.

Golfschoenen zijn speciaal gemaakt voor het golfen. De zolen geven grip, maar beschadigen de greens niet.

Kijk eens op het internet of in een golfshop. Er is genoeg leuke, betaalbare golfkleding te vinden. Fijn om te dragen en voor ons allemaal fijn om naar te kijken!

Kledingadvies
Voor dames wordt aanbevolen:
*  Nette lange broek, rok of bermuda (niet te kort)
*  Polo of blouse met kraag

Voor heren wordt aanbevolen:
*  Nette pantalon of bermuda (niet te kort)
*  Polo of overhemd met kraag en mouw

Niet toegestaan zijn:
*  Trainingsbroek of joggingbroek
*  Trainingsjack of joggingjack
*  Sportbroekjes of korte broeken
*  Leggings
*  Laag uitgesneden shirts of blouses
*  Opzichtige kleding in het algemeen.

De baan en de putting green mogen uitsluitend met golfschoenen, golflaarzen en sportschoenen met platte zool worden betreden.Dit geldt ook voor spelers die onder begeleiding de baan in gaan.

 

 

(ejr5)