Bunker etiquette

 

We hebben het al vaker vermeld, op deze site, of in een nieuwsbrief; “de harken liggen niet voor niets in de bunkers”. Mocht je bal in een bunker terechtkomen en je slaat hem eruit, hark dan alsjeblieft naderhand je voetstappen en inslag even aan. Want niets is vervelender voor achteropkomende golfers, dan dat hun bal in een voetstap terechtkomt. Immers, er mag niet (meer) geplaatst worden in een bunker, dus meestal kost het je een slag. 

Verder is door de Marshalls opgemerkt dat veel mensen nog steeds via de hoge kant de bunker in stappen, cq. springen, en ‘m via diezelfde hoge kant weer verlaten. Dit is absoluut verboden, omdat de hoge kant van de bunker op deze manier afkalft. Ook voor de oefenbunkers geldt hetzelfde; betreed en verlaat hem via de lage kant en hark na gebruik je voetstappen en inslagen weg. 

Als we met ons allen hieraan denken, en ook elkaar hierop aanspreken, wordt het golfen een stuk plezierig, zowel voor jezelf als voor achteropkomende flights, de marshalls en de greenkeepers.