Zondag Winter Competitie 2017 / 2018

Als je de temperatuur buiten voelt zou je het niet zeggen, maar het winterseizoen is (bijna) voorbij en het zomerseizoen staat voor de deur. Wel een zomerseizoen waarin de eerste tijd nog op winterholes gespeeld zal moeten worden.

De opkomst gedurende deze competitie was wat teleurstellend en men vraagt zich ook af wat daar de oorzaak van is. Er waren 15 geplande wedstrijden en daarvan vielen er 5 uit vanwege het slechte weer. Ook met kerst en oud en nieuw werd niet gespeeld. 

De zondagen dat de competitie doorging waren er ook vaak dezelfde deelnemers en dat gaf wel een heel leuke sfeer. Iedereen hield mekaar een beetje in de gaten qua punten en dat gaf een leuke concurrentie onderling.

Op de slotdag 25 februari speelden de nummers 1,2 en 3 in de laatste flight en de nummers 4,5 en 6 in de voorlaatste. Goed gemutst tegen de kou trokken we de baan in.

Ondergetekende speelde in de laatste flight met Douwe Fokkinga en Ronco Muller en stond op dat moment op de derde plaats, slechts 1 punt achter Ronco. Douwe was al bijna niet meer in te halen, maar het gaf onderweg wel voldoening dat hij zich af en toe wat zorgen begon te maken. Gelukkig voor hem herstelde hij zich op tijd en eindigde met 3 parren.

Douwe dus de 1e plaats, Barbara de tweede plek, vandaar dit stukje (ik geloof voor de vierde keer) en Ronco eindigde als derde.

Ons opperhoofd van deze competitie is Henk Bouwland en alles was weer prima en vooral ook lekker geregeld. Bij binnenkomst liet iedereen zich de aangeboden erwtensoep (was weer heerlijk Harrie) en consumptie goed smaken en werden de prijzen verdeeld. 

De prijzen waren niet mis, rijk gevulde manden met wijn, kaasjes droge worst, chocolade, drop en nog veel meer lekkers, zie foto

Ik hoop dat dit plaatje een aanmoediging is om volgend seizoen mee te spelen. Het is vooral heel gezellig en aan het eind van de rit maak je kans op zo’n mand met lekkers en dat is dan al het blauwbekken wind regen vrieskou en nattigheid dubbel en dwars waard.

Barbara De Raedt

 

[hm]