Wedstrijd vrije golfers, 1 september

Op zondag 1 september werd de 2e “vrije golfers” wedstrijd van dit jaar gespeeld; een wedstrijd speciaal voor de registratieleden van Golfclub Holthuizen.  Holthuizen koestert deze leden, die geen regulier lidmaatschap hebben, maar wel verbonden zijn aan de club door middel van hun handicapregistratie. De club verwelkomt hen dan ook graag tijdens hun reguliere golfrondes maar zeker ook tijdens de speciale wedstrijden voor deze groep. Dit werd dan ook benadrukt door bestuurssecretaris Jacob Gunter, die de gasten voor aanvang van de wedstrijd een fijne dag wenste.

Na een door de club aangeboden kopje koffie of thee, gingen de vrije golfers samen met een aantal reguliere leden van Holthuizen de baan in. Natuurlijk is dit soort wedstrijden ook een uitstekende gelegenheid om andere leden van de golfclub te leren kennen. De resultaten waren wisselend, maar de stemming zat er al gauw goed in. Gelukkig brak na een aanvankelijke regenbui de zon al gauw door,  en de baan lag er prima bij.

Na een uurtje of twee, kwamen de eerste golfers weer aan bij het clubhuis. De scores werden ingevoerd in de computer en men streek neer op het terras. Hier liet men zich de verkoelende drankjes heerlijk smaken en men genoot van de borrelhapjes van Harrie van der Es.

Bij de prijsuitreiking bleek Klaas Feenstra de beste score te hebben, met 22 (!) stableford punten werd hij de winnaar van deze wedstrijd, en verlaagde dus ook zijn handicap. Hij kreeg 6 golfballen en een bos bloemen. De 2e prijs (4 ballen)  was voor Erik van den Broek. Bert Koning werd 3e en Hans Mirck bezette de 4e plaats. Ook zij kregen golfballen. De Longest Drive Dames was voor Mayke van der Zwaan, bij de heren sloeg Remco Schaareman het verst. De Neary ging naar Bert Koning.

Het was een leuke dag en de deelnemers waren het er over eens dat de “vrije golfers wedstrijd” een groot succes was en minimaal 2x per jaar op de kalender zou moeten staan. Waarvan acte.

HM

1e prijswinnaar Klaas Feenstra

Longest drive dames: Mayke van der Zwaan

Neary; Bert Koning

2e prijs; Erik van den Broek

3e prijs; Bert Koning

Longest drive heren; Remco Schaareman

4e prijs Hans Mirck

Het was een prachtige golfdag!