Wedstrijd Stichting Handicart

Het was een leuke wedstrijd, zondag 15 augustus, en de weergoden waren ons goed gezind. Helaas was het deelnemersveld, met 24 golfers, nogal beperkt. Dit betekende natuurlijk wel dat de kans op mooie prijzen groter was. Want niet alleen voor de beste vijf deelnemers waren er cadeaubonnen, wijn of ballen te verdienen, maar ook in de verloting. Daarnaast was er nog een raadspel, waarmee o.a. dinerbonnen te winnen waren. Er waren dan ook veel mensen die met een grote glimlach naar huis gingen. Maar de glimlach was het grootst bij Annie Wagenaar, die de eerste prijs, een tweepersoons tuinbankje, in de wacht sleepte.

De tweede prijs was voor Geert van Lienden en de derde voor Carla Hofsteenge-Bauer. De longest drive dames werd geslagen door Roelie Aukema, bij de heren was het Berend Thijs die zowel de longest drive als de neary in de wacht sleepte.

De Handicart wedstrijd is een jaarlijks terugkerend fenomeen op Holthuizen, en ook bij vele andere  golfclubs. De baten van deze individuele, qualifying stableford wedstrijd gaan naar de Stichting Handicart. Deze ideële stichting zorgt dat (tijdelijk) mindervalide golfers hun sport kunnen blijven beoefenen, door het beschikbaar stellen van buggy’s die pashouders tegen een gereduceerd tarief kunnen huren. Daarmee geeft de stichting deze groep golfers de mogelijkheid zowel lichamelijk als ook geestelijk actief te blijven.

Dit jaar bedroeg de opbrengst van de wedstrijd, de spelletjes en donaties € 810,-. Daarnaast zal Handicart-consul, Frans de Bree, het Bestuur van onze golfclub benaderen voor een aanvullende donatie. Het totale bedrag zal vervolgens aan de Stichting worden overgemaakt.

In 2021 was het in verband met corona-beperkingen helaas nog niet mogelijk, maar we hopen in 2022 weer een veiling aan de Handicart wedstrijd te kunnen koppelen. Hopelijk zal dit dan ook leiden tot een wat groter deelnemersveld en dus een hogere opbrengst voor de Stichting Handicart.

De organisatie dankt in elk geval alle deelnemers voor hun bijdragen. We kijken terug op een geslaagde, zonnige dag en een leuke wedstrijd.