Wedstrijd Bestuur-commissies-vrijwilligers 26 oktober

Dat Holthuizen een vereniging is waar heel veel vrijwilligers de handen uit de mouwen steken, dat wisten we. Maar dat het er zoveel zijn, blijkt pas als je er een heleboel bij elkaar ziet, zoals bij de wedstrijd Bestuur-Commissies- Vrijwilligers die op zaterdag 26 oktober werd gespeeld. Er meldden zich namelijk 52 deelnemers, die waren ingedeeld in 13 teams van 4 personen! En dat is dan nog maar een (klein) deel van alle vrijwilligers die op een of andere manier zijn betrokken bij onze golfclub.

De spelers werden aan het begin van de middag ontvangen met koffie met koek en kregen uitleg over de spelvorm. Er was gekozen voor Texas scramble waarbij allen afslaan, de beste bal wordt gekozen en vanaf die plek wordt er om en om verder gespeeld. Degene wiens bal wordt gekozen slaat even niet, behalve op de green waar alle vier de golfers een kans hebben om de bal in de hole te putten.

Hoewel het redelijk winderig was, werd er goed gespeeld. Het winnende team, bestaande uit Marjo Rademaker, Leo van der Heiden, Menno Broekhuizen en Douwe Fokkinga kwam binnen met een score van maar liefst 24 stablefordpunten. De tweede plaats, met 19 punten, was voor Onno van Noord, Bosse Boon, Joke Lich en Engbert Gotink. Er waren nog twee teams met 19 punten, maar volgens de computer eindigden die op plaats 3 (Jannes Bathoorn, Frans Labberton, Ali Huizinga, Bé Dekker) en 4 (Eds Keizer, Jaap Huizenga, Rob Eylander, Roely Aukema).

Voordat de prijzen werden uitgereikt, spraken de aanwezige bestuursleden (Jannie de Groof, Sjon Troudes, Bram Pruis, Jacob Gunter en Joke Lich) alle aanwezige vrijwilligers en commissieleden persoonlijk toe. Ze bedankten hen voor hun inzet, waarbij opgemerkt werd dat sommigen voor méér dan één commissie werkzaam zijn. Holthuizen is ongelooflijk blij met de ondersteuning door deze actieve leden. Zonder hen kan een vereniging als Holthuizen niet bestaan, want als betaalde krachten al het werk zouden moeten verrichten was onze golfclub binnen de kortste keren in financiële problemen.

Eén manier waarop Holthuizen al deze vrijwilligers bedankt, is dus door het organiseren van deze wedstrijd en de aansluitende maaltijd. En die lieten de vrijwilligers zich prima smaken. Harrie en Ali hadden het weer prima voor elkaar; een heerlijk en zeer compleet stamppot-buffet. Een beproefd succesnummer van onze horeca!

En die horeca werd ook nog even in het zonnetje gezet. Harrie en Ali ontvingen een prachtige bos bloemen voor hun jarenlange inzet bij deze en andere wedstrijden.

Harrie en Ali in de bloemetjes

Het bleef nog lang gezellig in het clubhuis!

HM