Vriendinnendag 10 september

Het was een gezellige drukte in het clubhuis, toen 44 vriendinnen zich meldden voor de jaarlijkse vriendinnendag. Onder het genot van een – door de club aangeboden – kopje koffie werd er bijgepraat door vriendinnen die elkaar soms al een poosje niet hadden gezien, en weer andere vriendinnen die regelmatig samen een rondje golfen. 

Na het welkomstwoord door Marjo Rademaker, spoedden de dames zich naar “hun” hole, teneinde om 12:20 de eerste bal af te slaan. Het weer werkte goed mee, deze dag. Hoewel er rondom de golfbaan donkere wolken hingen, leidde dat niet tot een bui. Het was echt “jasje-aan-jasje-uit weer”.  

Rond half vijf keerden alle flights terug bij het clubhuis. De scores werden ingevoerd, de golfspullen opgeruimd, golfkleding verwisseld voor knappe outfitjes, en niets stond een aangename nazit meer in de weg. 

Tijdens de prijsuitreiking bleek de flight van de zussen  Ietje Veldman en Marjet Silvius de winnende score (34 stbf.) te hebben binnengebracht. Team 14 van Anemarie Bonga en Janine Koops werd tweede met 32 punten. De derde prijs was voor Barbara De Raedt/Hetty Meijs met eveneens 32 punten. 

Er waren longest drive prijzen voor Marjet Silvius (hole 9) en Roely Aukema (hole 14). De neary’s waren voor Liesbeth Hoyer (hole 6) en Barbara De Raedt (hole 17). Deze prijzen waren leuke golfschilderijtjes gemaakt door Tjitske Bathoorn.

Harrie en Ali van der Es werden ook even in het zonnetje gezet. Vele jaren hebben zij tijdens de vriendinnendag het diner tot volle tevredenheid verzorgd. Omdat dit hun laatste jaar bij Holthuizen is en dus hun laatste vriendinnendag-diner kregen zij een mooie bos bloemen van de Damescommissie. 

Na de prijsuitreiking was er dus het overheerlijke buffet van Harrie van der Es. De dames lieten zich de coq-au-vin en heekfilet heerlijk smaken. En natuurlijk werd er nog lang nagepraat over deze zeer geslaagde vriendinnendag! 

De winnaressen, Marjet en Ietje, met hun prijzen.

Ali werd in de bloemetjes gezet

[HM]