Viering 5 jaar golfen op Prise d’Eau voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

We moeten vroeg opstaan op zaterdag 17 september, want we hebben een feestje in Tilburg. Onze vrienden daar vieren hun eerste lustrum. Wij vieren dat graag met hen mee en dat kan dit jaar heel goed, omdat het dit keer niet samenvalt met de Roder markt.

Een dag voor vertrek hebben we alle tassen en karren al ingeladen. We nemen broodjes en drinken mee voor diegene die nog niet hebben ontbeten en vertrekken precies op tijd; om 6.45 uur. Jolanda bestuurt de heerlijk rijdende bus van taxibedrijf Dorenbos uit Norg.

 

Als we bij Prise d’Eau aankomen schijnt een heerlijk zonnetje en kunnen we direct aan de koffie en worstenbroodjes.

Dan begint het serieuze werk. We starten met de skills. Dat zijn oefeningen zoals korte- en lange putt, chip, pitch en lange slag binnen een kader. Janine is de kei in putten, 4 van de 5 putts gaan er in 1 keer in, Job slaat de ballen op de lange slag op 1 na allemaal verder dan 90 m wat de opdracht is, Sander laat iedereen zien dat hij op alle onderdelen veel punten scoort.

Na een voortreffelijke lunch natuurlijk met “het broodje kroket” starten we op de grote baan. Tot 1 minuut voor de start viel de regen gedurende 10 minuten loodrecht naar beneden maar daarna hadden we gelukkig alleen nog maar “last” van een natte baan.

Na 9 holes spelen druppelen alle flights weer binnen. Er staat er een enorme prijzentafel met bekers, medailles en dus de prijzen. Voor iedereen is er een beker en een medaille.

Janine wordt in haar categorie derde. Job tweede en Sander eerste in de categorie waar ze samen ingedeeld zijn.

Het lot voor de prijzentafel leverde Janine een grote rode zonnefauteuil op. Sander scoorde een prachtige design drinkbeker en Job kreeg een electrische tandenborstel. De bus is bijna te klein als we alles in moeten pakken, want ook de unified spelers delen mee in de prijzen.

 

Janine is blij met haar prijs
Sander met en mooie beker

Na een voortreffelijke barbecue in de serre van de golfclub vertrekken we weer naar het Noorden, waar we om 22.00 uur weer voor het Thomashuis staan. Het was een lange dag en het is prachtig om te zien hoeveel doorzettingsvermogen onze golfers hebben

Met grote dank aan taxibedrijf Dorenbos en Jolanda die haar hand er niet voor omdraait om ons veilig heen en weer te rijden.

CvW