Verslag wedstrijd St. Handicart 29 juli

Op zondag 29 juli vond bij Golfclub Holthuizen te Roden de jaarlijkse Handicartwedstrijd plaats.De opkomst hiervoor was dit jaar 34 deelnemers. Met het oog op  het warme weer was de wedstrijd ingekort tot 9 holes (in plaats van 18).

De Stichting Handicart zorgt ervoor golfspelers die (tijdelijk) minder mobiel zijn, toch hun favoriete spelletje kunnen blijven spelen. Een “handicart” is een elektrische golfkar waarin 1 of 2 spelers hun 9 of 18 holes kunnen rijden en spelen. Voor kaarthouders kost een rondje golf 4 euro p.p. De Stichting werkt landelijk in Nederland en plaatst en onderhoudt deze golfkarren bij de aangesloten verenigingen. In géén ander land in de wereld is dit zo geregeld, dit is echt UNIEK!!

De kosten hiervoor worden betaald uit donaties en legaten van leden en sympathisanten en uit de opbrengsten van bovengenoemde wedstrijden. De totale  opbrengst van de wedstrijd op Holthuizen was dit jaar: € 1680,-, een nieuw record. Dit bedrag werd bijeengebracht door inschrijvingsgelden, extra donaties, verloting van ballen en een veiling van diverse artikelen die grotendeels beschikbaar waren gesteld door de middenstand van Roden, Peize, Norg  en omgeving.

De hoofdprijs, een bistro set, werd geschonken door de firma De Vries tuinmeubelen XL  uit Roden. Deze werd gewonnen door Annemarie Bonga  uit Roden  met 24 stableford punten. De tweede prijs werd gewonnen door Willi Janssen uit Leek  met 23 punten. De derde prijs was voor Marjo Rademaker (Groningen) met eveneens 23 punten.  De neary was voor Evert Liewes,  longest drive dames voor Aniek Martini en de longest drive heren werd geslagen door Bram Pruis. De prijzen werden uitgereikt door de clubconsul.

De eerste en tweede prijswinnaars worden afgevaardigd naar de regiofinale op 21 september a.s. op Golfclub Havelte te Havelte.

Tijdens de wedstrijd hebben zich weer nieuwe donateurs aangemeld en we hopen uiteraard op navolging! Mocht iemand, als lezer van dit stukje, ook donateur willen worden van deze ideële stichting, dan kan dat via de volgende site : www.handicart.nl .

Clubconsul Stichting Handicart , Golfclub Holthuizen

Frans de Bree