Verslag clubkampioenschappen foursomes 3 juni.

Clubkampioenschappen foursomes

Afgelopen zondag werd het eerste clubkampioenschap van het jaar weer gespeeld op Holthuizen. Traditioneel starten we de kampioenschappen met de foursomes. Voor wie het niet weet: Bij deze spelvorm speel je in duo’s. Vooraf spreek je af wie de even en wie de oneven holes af gaat slaan. Vervolgens speel je om de beurt de bal.
Bij de dames streden 12 koppels om de titel en bij de heren waren dat er 20. Ideale weersomstandigheden zouden ervoor zorgen dat, ondanks de wisselende resultaten, iedereen een mooie dag heeft gehad.

Bij de dames was het een spannende strijd. Barbara De  Raedt en Erna de Boer werden met 1 slag verschil kampioen. Tijdens de kampioensspeech wilde Barbara nog even uitleggen hoe ze drie holes voor het einde drie slagen achterstand hadden weggewerkt, maar daar wilden de nummers twee Trijny de Lange en Roely Aukema natuurlijk niets meer van weten!

Achteraf bleek bij de heren dat de titel in de laatste flight zou worden beslist. Laurens Drijfhamer en Bert Gerding hadden het Harry Oolders en Gerard Boonstra graag wat lastiger gemaakt, maar cross country golf op 9,10,11 en 12 helpt niet mee voor een goede score. Het gat van 8 slagen wat daar ontstond werd nog teruggebracht naar 5, maar spannend werd het niet meer. Met een geweldig mooie chip in op de 18e van Harry sleepten hij en Gerard voor de 6e keer de titel binnen.

Voor het eerst in 6 jaar waren er bij een kampioenschap nieuwe wedstrijdleiders. Han Holtman en Peter Jager hebben dit overgenomen en ze deden het prima. Hopelijk volgen er nog vele mooie kampioenschappen onder jullie leiding!

Harrie en Ali bleken maar liefst 40 jaar getrouwd te zijn! Omdat dit volgens Harrie wel erg knappe prestatie was van Ali werd er op een rondje getrakteerd. Bij deze nogmaals gefeliciteerd!

Iedereen bedankt voor de mooie dag en schrijf je allemaal in voor de komende kampioenschappen!

Bert

[hm]