Uitwisseling Duurswold (bedrijvencompetitie)

Op vrijdag 17 mei was er een uitwisseling tussen de businessclub van Holthuizen en de bedrijvencompetitie van Golfbaan Duurswold. Hoewel onderweg naar Steendam de autoruiten nat werden door een fikse bui is ons onder het motto “wat nu valt, valt straks niet” veel regenleed bespaard gebleven. We werden uitermate vriendelijk ontvangen door Marcel Mulder en de zijnen, die de koffie en broodjes al klaar hadden staan. Aldus gesterkt werden we naar onze respectievelijke startholes gewezen. Gelukkig waren alle Holthuizers ingedeeld in flights samen met Duurswold (bedrijfs-) leden, zij konden ons uitstekend de weg wijzen en tevens voordoen hoe het golfspelletje op deze baan het beste gespeeld kon worden. Er was voor een bijzondere spelvorm gekozen; we liepen 2x 9 holes en op elke hole telde alleen de beste score. De uitslagen waren dus best een beetje geflatteerd. Herman Smits wist knap tweede te worden. Derde werd Jack Marcus (Duurswold) en de beste score werd binnengebracht door Olav van Bruggen (eveneens Duurswold).

Na afloop van de wedstrijd was het goed toeven op het terras waar een uitstekende barbecue voor ons werd bereid door vrijwilligers van Duurswold. Leuk om te horen hoe zij op hun club bijna alles zelf doen. Ze hebben wel een greenkeeper voor de fairways, maar de leden gaan met de bosmaaier aan de gang of prikken de greens. En dus ook de horeca wordt uitstekend verzorgd door vrijwilligers. Wij hadden in elk geval niets te klagen. Het was een topdag!