De stemming zat er goed in tijdens de Open Dag  op zaterdag 13 april. Hoewel het aanvankelijk nogal koud was – sommige mensen moesten ’s ochtends zelfs de autoruiten krabben – wilden de bezoekers graag een balletje slaan op de golfbaan of op de driving range. De vele vrijwilligers stonden klaar om de gasten op te vangen en naar de clinics te begeleiden. Eerst even opwarmen in het clubhuis met koffie of thee en een paasei, beschikbaar gesteld door fam. Vd. Es, en daarna serieus oefenen. Putten, chippen en lange slagen, na deelname aan de clinics kon menigeen zich er aardig mee redden. En dat smaakte naar meer… een aantal mensen gaf zich op voor de kennismakingscursus en ook de speciale Open Dag greenfeevouchers voor de grote baan of de 9 holes par 3 baan, werden enthousiast  aangekocht.

Na een gure, maar droge ochtend hadden de weergoden ’s middags meer variatie op het programma staan; regen, hagel, sneeuw, afgewisseld met wat zonneschijn. Gelukkig lieten bezoekers en vrijwilligers zich hier niet door weerhouden, er werd lustig doorgeoefend en een aantal mensen waagden zich aan een rondje op de par 3 baan of 9 holes op de grote baan. Ook de jeugd was geanimeerd bezig met de vele leuke golfspelletjes. Het lukte hun al gauw om een bal in een hoepel of over een hindernis te slaan.

Daarna was het uiteraard prettig opwarmen in het behaaglijke clubhuis met een drankje en soms een hapje. Er werd geanimeerd nagepraat en bij het afscheid kregen alle bezoekers nog een goed gevulde goody bag mee. Golfclub Holthuizen hoopt van harte dat de bezoekers van de Open Dag – hopelijk   met wat mooier weer – nog eens terugkomen. Zij zijn van harte welkom!