Succesvolle bedrijvenwedstrijd

Onder ideale omstandigheden werd woensdag 31 oktober een wedstrijd gehouden tussen bedrijfsleden van Golfclub Duurswold en onze bedrijfsleden. Met 24 deelnemers keurig verdeeld over 12 van Duurswold en 12 van onze zijde werd een shotgun stabelford wedstrijd gespeeld.

Aanleiding tot deze wedstrijd was het overleg dit voorjaar  tussen een aantal 9-holes golfbanen in Groningen en Drenthe om te verkennen of deze golfbanen meer voor elkaar kunnen betekenen en de mogelijkheden te bespreken om de eigen leden en bedrijfsleden meer te kunnen bieden.

De eerste stap is gezet door het organiseren van deze uitwisseling tussen Duurswold en Holthuizen.

De flight indeling was zo gekozen dat er een goede mix was tussen de deelnemers zodat er genoeg informatie naar elkaar kon worden uitgewisseld.

Voor de meeste deelnemers uit Duurswold was het een eerst kennismaking met onze baan, die men uitdagend en niet makkelijk vond.

De prijzen werden ook redelijk over de twee verenigingen verdeeld met als winnaar Marcel Mulder van Duurswold. Met een handicap van 1.3, de neary, twee bidry’s en een eagle en 19 punten van de baan komen is een grote prestatie. Tweede prijs voor Herman Smits en derde werd Bas de Jager.

De longest drive was voor Derk Bleeker

Vanuit Duurswold werden nog twee greenfee vouchers aangeboden als prijs. Alle Tamminga was één van de gelukkigen. Zij prestaties vielen tegen want hij sloeg zijn driver bij de eerst afslag direct door de midden. Het lot bepaalde dat Nils Labordus de tweede voucher in ontvangst mocht nemen.

De dag werd afgesloten met een heerlijk stamppotbuffet.

Al met al kunnen we terug kijken op een zeer geslaagde wedstrijd welke voor herhaling vatbaar is.

Voor het voorjaar 2019 zijn we uitgenodigd door Duurswold om daar te komen spelen. Deze uitnodiging is met dank aanvaard en zullen hier zeker aan voldoen.

Een verdere uitbreiding in de samenwerking met Duurswold is zeker aan te bevelen.

Tot slot nog een woord van dank aan de seniorencommissie die zo bereidwillig was om hun wedstrijd deze woensdag op de Par 3 baan te doen plaatvinden.

RP