Strokeplay kampioenschap 21-22 juli 2018

In het warme weekend van 21-22 juli, werd het strokeplay kampioenschap gespeeld. 

Op zaterdagochtend gingen 38 mannen en 13 dames, in groepjes van 3, de baan in. De fairways hadden duidelijk te lijden van de aanhoudende droogte en waren op veel plaatsen dor en geel. Gelukkig waren de greens wel goed bespeelbaar. De eerste dag werden er 27 holes gespeeld. De beste 27 heren en de beste 9 dames mochten op zondag weer aantreden om nog eens 18 holes te spelen. 

Na een spannende, en soms letterlijk verhitte, strijd, bleek Harry Oolders te sterk voor de rest. Hij had 208 slagen nodig voor 45 holes. De tweede prijs ging ex equo naar Laurens Drijfhamer en Sjon Troudes, met allebei 219 slagen. Bij de dames ging Anne-Marie van Dijken met de eer strijken. Zij had totaal 229 slagen nodig. Ook bij de dames was er een gedeeld tweede plaats, Annemarie Smith en Hetty Meijs eindigden gelijk met 233 slagen. 

Naarmate de middag vorderde kwamen steeds meer mensen de verrichtingen van de golfers volgen. Zij liepen mee in de baan of stonden ze op te wachten bij de laatste hole en droegen bij aan de geanimeerde stemming die bij een Clubkampioenschap hoort. 

Zoals vanouds eindigde de dag een drankje en Harrie’s heerlijke hapjes op het terras bij het clubhuis. De wedstrijdleiding (Peter Jager en Han Holtman) deed de prijsuitreiking en bedankte allen die hadden meegeholpen deze dag tot een succes te maken. Dit was alweer het derde clubkampioenschap dit jaar, 15 september volgt nog het mixed foursomes kampioenschap en 13 en 14 oktober het par 3 kampioenschap. We kijken ernaar uit! 

HM

 

[hm]