Strokeplay 3 en 4 september

Het waren, zoals vaker deze zomer,  mooie dagen die 3e en 4e september. Heerlijk zonnig maar niet te warm. En door de aanhoudende droogte, een keiharde baan, waar de ballen tientallen meters verder stuiterden dan normaal. Helaas was zo’n sprongetje niet altijd in de goede richting, maar over het algemeen vielen de scores niet tegen.

Na de eerste dag zag het leaderboard er al hoopvol uit voor de uiteindelijke winnaars. Maar het is wel strokeplay natuurlijk, dus één dramatische hole kan je uit de toppositie laten duikelen. Dat gebeurde gelukkig niet. Jan Tiesinga (75 jaar!) stond na dag 1 op de eerste plaats op het leaderboard, met één slag minder dan Bart Jan Jansen, en dat verschil van één slag was er nog steeds na 45 holes! Hij kwam op zondag binnen met een totaal score van 219 slagen, en Bart Jan werd tweede met 220 slagen. Bij de dames won Annemarie Smith grandioos met slechts 210 slagen over 45 holes! Op zaterdag speelde zij al een geweldige ronde van 79 slagen, slechts 6 boven de baan. Een terechte winnares! Anne-Marie van Dijken werd tweede met 219 slagen. De heren kunnen er nog wat van leren!!

Op zondag viel er nog iets te vieren; Marjo Rademaker sloeg een hole-in-one op hole 17! Monique zag het gebeuren en maakte van pure vreugde een koprol! Alle aanwezigen kregen na afloop van de wedstrijd een drankje van Marjo en zij ontving op haar beurt een flesje wijn van de wedstrijdleiding. Gelukkig voor Marjo waren er niet al te veel supporters (slechts 3…), en met maar 32 deelnemers aan de kampioenschappen, viel de rekening nog mee.

Op 18 september zijn de volgende clubkampioenschappen, de mixed foursomes en op 1 en 2 oktober spelen we de laatste clubkampioenschappen van dit jaar op de par 3. Vooral bij het onderdeel “dames” van de par 3 kampioenschappen, kunnen we nog wel wat inschrijvingen gebruiken. En verder is het natuurlijk leuk als ook supporters de deelnemers komen toejuichen. Laat je dus niet onbetuigd, en kom als deelnemer of als meeloper naar de volgende clubkampioenschappen.