Special Olympics Regionale Spelen bij Golfclub Holthuizen

Zaterdag 15 juni! Eindelijk is het dan zover. De Special Olympics gaan beginnen.

Om even na negen uur stappen de eerste spelers en hun begeleiders het clubhuis binnen. Sommigen gespannen, anderen nieuwsgierig maar het gevoel is vooral: “IK HEB ER ZIN IN!!!”

De regen die al was voorspeld valt miezerig naar beneden. Het Openingswoord, door voorzitter Rieks Perdok, doen we daarom in de tent. Omdat het gaat om de Olympische Spelen (Regionaal), wordt de opening op officiële wijze verricht. De olympische vlag wordt door Janine Kok en Sander Walstra gehesen, die dat in die regen voortreffelijk doen. Job van Lienden mag het Olympisch vuur ontsteken en hij doet dat met verve en zonder angst.

Wanneer daarna de eed is afgelegd kunnen de spelen beginnen!

De skills die ’s morgens op het programma staan kunnen gelukkig gespeeld worden zonder regen van betekenis. De spanning van de deelnemers wordt tijdens het spel door de spelers omgezet in pure concentratie. Sommige spelers weten de maximale score per skill te halen, maar meestal is er een goed gemiddelde. De spelers die meer en meer gewend raken aan het spelen op een andere baan laten zien dat het vlot doorlopen en het spelen van de skills steeds minder een probleem is. De belangstelling van bezoekers wordt niet altijd meer als “hinderlijk” ervaren. Het begint er echt bij de horen dat er mensen meelopen.

De start in de middag wordt vooraf gegaan door een stortbui van een minuut of 10. Wanneer de bui voorbij is komt de zon en die blijft gelukkig de rest van de middag. Wij starten met droog weer en een heerlijk zonnetje. De spelers vertrekken naar hun hole en het startsein “toetert” daarna over de baan. Door de baan wordt met veel concentratie gespeeld en af en toe hoor je een kreet bij een goede afslag of mooie putt. Meerdere buggy’s rijden ‘s middags rond met bezoekers om die naar de speler te brengen die ze willen zien spelen.

Vanuit de NGF, De Brug, SORS  en Special Olympics Nationaal is er volop belangstelling over het verloop van de wedstrijd bij deze spelen. Zij waren zeer content met de uitvoering van het geheel op een baan die er perfect bij lag. Myrte Eikenaar van de NGF is vanaf het eerste moment van de dag tot na de prijsuitreiking aanwezig geweest.

De feestelijke prijsuitreiking wordt gedaan door de burgemeester, Klaas Smid van gemeente Noordenveld.

Het goud, zilver en brons is in de eerste divisie voor:

1. Elke Tjabringa,  AGC
  2. Sander Walstra, Golfclub Holthuizen
  3. Jaco Wildschut, PRISE D’ EAU

Voor de tweede divisie;

1. Joaquin Ruys,  Golf & countryclub Liemeer
  2. Janine Kok,     Golfclub Holthuizen
  3. Julia Kusters en Kevin Rozema,  AGC

De beste spelers van de wedstrijd v.w.b. de skills;

1. Koen Wouters
  2. Elke Tjabringa, AGC

De enige birdie is voor;

Guy Wouters

Dankzij de hulp van de vrijwilligers en de sponsoren die met zowel inzet, als financiële- of materiële middelen deze dag hebben ondersteund, zijn de Special Olympics bij Golfclub Holthuizen een groot succes geworden. Wij als organiserend comité zijn zeer verheugd met zoveel hulp, DANK JULLIE ALLEMAAL

Na afloop van de wedstrijd en prijsuitreiking was er uiteraard de barbecue bereid door Harrie van der Es. waar door velen al naar uitgekeken werd. De muzikale begeleiding door Ronald Nihot bracht de sfeer er goed in. We kijken terug op een bijzonder geslaagde Special Olympics Regionaal bij Golfclub Holthuizen.

Corrie van Wijk

De prijswinnaars