Special Olympics bij Golfclub Holthuizen

Op zaterdag 15 juni a.s. worden de Special Olympics Regionale Spelen (SORS) gehouden in Groningen e.o.. Deze worden georganiseerd  in samenwerking met Stichting De Brug in Groningen. Voor wat betreft het golfen, worden deze Special Olympics gehouden bij Golfclub Holthuizen. Er komen die dag 20 spelers samen met hun begeleiders, supporters en hun unified spelers uit verschillende delen van het land (Tilburg, Amersfoort, Liemeer en omgeving Amsterdam) naar Roden om te laten zien hoe zij de golfsport beoefenen. Het wordt een drukke dag voor de deelnemers. Na het openingswoord door de voorzitter van Holthuizen, Rieks Perdok, staan ‘s ochtends eerst de “skills” op het programma, waarbij de vaardigheid van de spelers m.b.t. het korte spel wordt getest. ’s Middags is er een 9 holes (shotgun) golfwedstrijd op de grote baan. Aan het einde van deze sportieve dag is er een prijsuitreiking door de burgemeester van gemeente Noordenveld, Klaas Smid. En daarna wordt de dag feestelijk afgesloten met een Barbecue in het clubhuis.

Uiteraard kunnen de Special Olympics, maar ook de voorbereiding hierop, niet zonder de bijzondere hulp van de vele vrijwilligers. Sommigen oefenen wekelijks met onze G-golfers, Sander, Janine en Job, zodat zij goed voorbereid de baan in kunnen gaan. Maar ook tijdens de wedstrijd begeleiden zij hun spelers. Andere vrijwilligers zorgen ervoor dat deze speciale dag goed verloopt. Zij zijn aanwezig om de gasten op te vangen en verrichten hand- en spandiensten rondom de wedstrijden.
De greenkeepers zullen  ervoor zorgen dat de baan er tiptop bij ligt, en natuurlijk staat ook de horeca klaar deze dag; spelers en begeleiders verheugen zich nu al op de Barbecue die Harrie van der Es en zijn team zullen verzorgen.

We kijken uit naar de Special Olympics en hopen dat niet alleen de spelers, maar ook de weergoden, op 15 juni goed hun best zullen doen. En we verheugen ons ook op de aanwezigheid van veel enthousiaste supporter. Bent ú er ook bij die 15e juni?

Bekijk hieronder het filmpje (klik op de link) en de foto’s van onze G-golfers die zich voorbereiden op de Special Olympics!

SORS Golf Holthuizen

[hm]