Slotwedstrijd Herenmiddag 27 oktober 2017

Vrijdag 27 oktober was het weer zo ver, de slotdag van de reguliere Herenmiddag. Traditioneel wordt er dan een Cross-Country wedstrijd gehouden, maar de toestand van de baan liet dat helaas niet toe.
De wedstijd was nu een gewone (2e-) 9-holes stableford wedstrijd, maar wel per team van 4 en een shotgun-start. Er waren 64 inschrijvingen, dus 16 teams vertrokken om 12:30 van de diverse teaboxen. De baan was inderdaad ‘vochtig’, maar de weersomstandigheden waren goed. De parapluus moesten even omhoog voor een tweetal korte buitjes maar ja, daar is het dan ook herfst voor.
Gaandeweg de wedstrijd kreeg ik de indruk dat mijn team het wel aardig deed. Zelf verprutste ik wel eens een hole, maar omdat uiteindelijk steeds de beste 3 scores per hole zouden tellen, kon dat ‘verrekend’ worden. Rond half vier waren de holes ‘op’ en keerden de ploegen weer naar het clubhuis. Dankzij de uitstekende, speciaal voor de wedstrijd gemaakte scorekaarten was het berekenen van de teamscore niet al te moeilijk. Onze captain deed nog een poging om stiekem op de scorelijst van de wedstrijdleiding te spieken hoe onze score afstak bij de andere, maar de westrijdleiding liet dat niet toe. We hadden dus geen idee hoe we er voor stonden.
Bij de prijsuitreiking bleek de eerste prijs te gaan naar team 8 van Marc de Raedt, George Brockbernd, Harry Boonstra en Harry Drijfhamer. Ze hadden 53 punten en ontvingen daarvoor 2 prachtige gesponsorde prijzen: 1 kadokaart van Barbershop Moustache, Groningen en een kadokaart van Lunchroom Lavazza, A-straat (met dank aan Fred de Bruin, Horeca Consult). Iedereen 2 kwart-kadokaarten dus! Gefeliciteerd heren! De tweede prijs was voor mijn team 13, captain Wil knops, Bertus Vos, Gerrit Bijl en Bernard Schulte. Wij ontvingen ieder 1 fles wijn, waar we erg content mee zijn. Ook wij hadden 53 punten. Met 52 punten werd team 2, Eddy Roggen, Huib Schraven, Harry Waninge en Fred Claassen 3e, en ze kregen hiervoor elk 2 doosjes ballen.
Natuurlijk waren er ook nog winnaars van de Neary: Henk v.d. Goot en van de Longest: Marcus Dam en de Poedelprijs ging tot slot naar team 15 van Paul Scheffer, Cor Emmens, Frans Labberton en Bert Rijntjes (1 doosje ballen).
De toespraak van de winnende captain was als volgt samen te vatten: Dank, Dank, Dank en Dank (Wedstrijdleiding, Wedstrijdcommissie, Greenkeepers, Deelnemers).
Toen de formaliteit van de prijsuitreiking achter de rug was, kwam natuurlijk nog het hoogtepunt van de slotdag, de vermaarde, onvolprezen, verrukkelijke ‘Gehaktbal’ van Harrie en Ali. We hebben er nog lang over nagepraat.

Gerrit Bijl