Slotdag dameszomercompetitie

Afgelopen maandag werd voor de dinsdag een verregende dag voorspeld, alle reden om dinsdagmorgen de buienradar maar eens te raadplegen. In tegenstelling tot de eerdere verwachting zou het met een beetje geluk  droog blijven, zodat iedereen zichmonter klaar maakte voor de slotwedstrijd van de dameszomercompetitie. Cor had een geweldig cross countryparcours uitgezet en met zo’n 26 vrouwen ging het van start. Met Marjan van Gelder, Ina Nooteboom, Joke Lich en teamcaptain Nynke Tiesinga begonnen we het avontuur dat ons dwars over de diverse holes leidde.  Golfhorloges en kijkertjes waren hier waardeloze attributen, het was een kwestie van afstanden schatten en een afweging maken tussen hoog slaanover de bomen of over de grond te slalommen. We begonnen best goed, al vocht Nynke een persoonlijke strijd met alle bomen en sloten die ze tegenkwam. Ina wisselde prachtige slagen af met suffe afzwaaiers, Marjan leverde haar eigen strijd en Joke sloeg van tijd tot tijd heel mooi wat uiteindelijk weer gesmoord werd in het gras. En toch, we vulden elkaar prima aan wat tot uitdrukking kwam in de uiteindelijke score. Helaas waren onze laatste zes holes net iets minder goed gespeeld dan die van de flight, bestaande uit Wil Huizinga, Ietje Veldman en Carla Hofsteenge. Zij wonnen de eerste prijs, maar wij hebben de eer een verslagje van de wedstrijd te mogen schrijven.

Na de wedstrijd kregen we een heerlijke lunch voorgeschoteld, waar Harrie zeer zijn best op had gedaan en was het de beurt aan Marjo Rademaker om de slotprijzen van de dameszomercompetitie uit te reiken. Heel bijzonder en verrassend was de uitbeelding van alle gemaakte birdiesgedurende het zomerseizoen op het door Hetty Meijs gemaakte schilderij, waarop iedere vogel de naam van een birdiemakerdraagt. Het zal in de dameskleedkamer opgehangen worden.

Kortom, het was een geweldige slotdag van de dameszomercompetitie, waarvoor we de damescommisie, en zeker greenkeeper Cor, hartelijk danken!

JL