Rydercyp 20 oktober

Wij bint niet voor een mollebult umliggen gaon toen we de weersverwachten in de gaoten kreegn veur dizze middag. D’r zul ja regen kommen. Mooie praot. ’t Bleef dreug!!

Wij wolt as Drentse golfers de rest van de wereld de hakken loaten zien. Zo wisse as een klontie zuut is zult wij an ’t langste end trekken!

In geef Drents nuumt wij dizze wedstried de Rydercup. De rest van de wereld tegen Drente mit as heufdpersoon en in brons gegeuten standbeeld: Bartje.

En elkeniene wiet wel Bartje was: dat mannegie dat niet bidden wol veur bruunebonen.

Dat hebt wij ok niet daon na afloop. Wel smeuken ze arg goed!

Over de wedstried kuw kört wezen: ’t Was prachtig golfweer. Gien drup regen had.

Jan en Albert hebt  meraokels goed hun best doan. Zij wunnen de eerste pries.

De kemissie, die alles regeld had, was nogal achter de poeste: zie hadden veur elkeniene een pries:

Dreuge worsten, Drentse turfjes, zolte drop en zo meer.

Toen kwam de uutslag: Drente had niet wunnen, moar de rest ook niet.

’t Bleef geliekspel. Aander jaor weer.

Rob en Roelof

Bartje..

Groninger koek als prijs

De wedstrijdleiding (Engbert Gotink, Herma van Smeden) bedankt oud-voorzitter van de seniorencommissie Hannie Eylander!

Horeca bij Bartje wedstrijd

Ook de 4 dames van de Brasserie kregen een klein cadeautje van de wedstrijdleiding. Alle aanwezige senioren vonden de geste naar de dames heel terecht. De dames vonden het best spannend. José had dit menu nog nooit gemaakt. Kapucijners 24 uur in de week etc. Met advies van Harrie hebben ze het uitstekend gedaan.

De winnaars van deze wedstrijd was het team Jan Tiesinga en Albert Postema, met 20 stableford punten. Op de tweede plaats Roelof Ketelaar en Rob Eylander met 18 punten. Engbert Gotink en Ton Schulte werden derde met 16 punten.

Gert van Smeden is de winnaar van de zomercompetitie voor wat betreft de seniorenwedstrijden. Sake Elzinga is tweede geworden en Lyni Venema derde.