Ryder cup senioren 24 oktober

Een 40 tal leden trotseerden de weergoden  die voorspeld hadden dat er af toe wel een buitje kon vallen. Bij  deze traditionele Rydercup wedstrijd gaat het tussen teams vanDrenthe tegen de rest van de wereld met als inzet  de “BartjeTrofee”. Spelvorm : Greensome stableford over 9 holes. Wij als team 3 speelden tegen team 23  van Henk Steenhuis en Ciska Hoekstra waarbij met de nodige kwinkslagen, over en weer ,het een erg gezellige flight werd waarbij toch geconcentreerd gespeeld werd. Om de indeling kloppend te krijgen had de wedstrijdleiding moeten besluiten om een paar spelers tijdelijk van nationaliteit te moeten veranderen. Na een enerverende strijd bleek dat Drenthe nipt de meeste partijen had gewonnen en AnneMarie en Bernard als 2de geëindigd ,Bartje in ontvangst mochten nemen. Als eerste eindigde het team van Ad de Wert en Bertus Vos met 21 stableford punten.De uitstekende wedstrijdorganisatie was in de vertrouwde handen van Hannie en Engbert.    Zij hadden ook voor alle deelnemers een prijsje geregeld hetgeen zeer gewaardeerd werd. Hannie en Engbert   bedankt voor jullie inzet en voortreffelijke organisatie van deze gezellige Rydercupwedstrijd.

Na de borrelhap volgde de ook inmiddels  traditionele  bruine bonen, capucijners , kaantjes en spekjes met als toetje karnemelkse pap ( ook wel bekend als soepenbrei en/of gortepap ) en griesmeel pudding met rode bessen.

Ja , en toen moesten, traditiegetrouw, de winnaars hun volklied gaan zingen. Schoorvoetend werd ingezet en het was fijn dat er toch nog een klein aantal redelijk tekstvast waren maar al met al geen groot succes. Aangezien het onze ambitie is om ook in 2019 te winnen ,onderstaand de tekst van het eerste couplet zodat wij Drenthen een jaar lang de gelegenheid hebben om te oefenen en om daarmee het volgend jaar beter en tekstvaster voor de dag te komen.

Mijn Drenthe ( Mien Drenthe )

Ik heb U lief, mijn heerlijk landje

Mijn heerlijk Drentheland

Ik min de eenvoud in Uw schoonheid`