De Ryder cup 18 oktober 2017

Het was een hele mooie woensdag, met fantastisch golfweer en een redelijke droge baan, als je tenminste op de fairway wist te blijven. Gelukkig was er door de wedstrijdleiding, Hannie en Engbert, besloten dat er geplaatst mocht worden, want dat was af en toe zeker nodig. Ook vertelde Hannie ons dat er voor iedereen prijs was, dus we hoefden ons niet in de stress te jagen, want je kon thuis altijd zeggen dat je in de prijzen zat. Helaas hadden zij ook besloten dat we op 7 moesten beginnen en dus eindigen op 6, maar er waren nog meer die ver moesten lopen, onder andere mijn echtgenote.

Het ging met ons( Anne Bouma en ondergetekende) best aardig en ook met onze flightgenoten Fred Claassen en good old Jan de Vries. Deze Jan de Vries, 88 jaren jong, mocht met Anne in de buggy mee en had na een aantal jaren niet te hebben gegolfd, toch maar weer besloten om ergens lid te worden. Dat deed hij na een korte golfvakantie met zijn kinderen en kleinkinderen ergens in Frankrijk tussen Calais en Boulogne sur Mere. Zijn kleinkinderen zeiden dat opa toch maar weer ergens lid moest worden. Gelukkig koos hij voor Roden en viel gelijk met de neus in de boter, de Ryder Cup.

Het ging voorwaar niet slecht, maar ook niet top. Fred dacht dat zij zeker wel 20 slagen meekregen, maar dat waren er maar 14. Anders waren zij ook op 17 punten uitgekomen. Anne was goed op tik en ik heb ook wel eens slechter geslagen en afgezien van een inschattingsfout op 5, wel via de bomen naar de green willen, in plaats van opleggen en voor 3 op de green gaan, ging het heel goed. We hadden ook geen problemen met het verdelen van de afslagen, maar we dachten niet bij de eerste 2 te horen, want er zijn altijd wel koppels, zeiden we tegen elkaar, die dik in de 20 zitten. Dat bleek dus niet het geval. Er was slechts een koppel, dat meer punten had, dat waren Nanda en Ad de Wert met 19 punten en helaas speelden zij voor de rest van de wereld en niet voor de rest van Nederland, zoals Otto ons haarfijn uitlegde. Anne en ik waren dus de top van Drenthe met 17 punten. Nadat wij nog getracht hebben het Drentse Volkslied te zingen en de rest het Wilhelmus, gingen we voldaan naar huis of naar Donar.

Ik wil mede namens Anne de wedstrijdleiding voor het organiseren en Alie en Harrie voor de heerlijke hapjes en de brûne Boon’ en spek en kaantjes, ze waren heerlijk. De Ryder Cup ging naar de rest van de wereld, het was krap, maar in 2018 komen we ijzersterk terug. Het was een gezellige dag en degene, die er niet bij was , heeft wat gemist.

Groet van Jan Tiesinga