Rule – 8 wedstrijd

Zondagmiddag 3 maart vond de afsluitende wedstrijd van de winterlessen plaats onder de naam “Rule-8” (geen advies geven). Het was een shotgun – texas scramble en er moest dus in teamverband gespeeld worden. Advies geven was daarom wel toegestaan en soms ook geboden.

De betiteling “winterlessen” houdt veel in. Het betekent dat je rekening moet houden met minder gunstige baan- en weersomstandigheden. Je moet vorst, sneeuw, hagel en striemende regen kunnen en willen trotseren. Je moet in de kou luisteren naar de uitleg van Izi. Je moet accepteren dat o.a. de bunkers erg hard zijn. Kortom, het zijn lessen voor bikkels; zij die niet meedoen aan de golfwinterslaap.

Er deden die zondagmiddag 33 van die bikkels mee aan de wedstrijd, opgedeeld in teamverbanden die gerelateerd waren aan de groepen van de lessen. Ons team bestond uit de leden die op donderdagmiddag les hadden gehad en onze samenwerking was prima, zo niet uitstekend.

Ondanks de – bij tijden – klaterende en striemende regen wisten we maar liefst 2 (!) birdies te maken. Bijvoorbeeld, op hole 6 kwam de afslag rechts van de green tegen de bunker te liggen. Die bal werd als beste gekozen en de eerste chip rolde tot op zo’n 30 centimeter van de hole. Iets om redelijk trots op te zijn. Maar toen kwam Jaap Dunweg en hij schoot de bal tegen de pin en in de hole! Op hole 7 verraste Gerrit Hazekamp ons op soortgelijke manier! Welnu, de stemming was opperbest en we waanden ons echte winnaars.

Toen we na hole 3 klaar waren en ons hadden ontdaan van de doorweekte kleren, wachtte  de desillusie dat we niet de besten waren, maar dat Jan Riemens, Peter van Ham, Monique Wiersma en Willem Hermsen met die eer wegliepen. Desondanks een leuke teamprestatie; een bijzonder prettige sfeer waarbij de nodige kwinkslagen over en weer niet van de lucht waren.

Een welgemeend compliment aan Izi, ondersteund door Bram Pruis en uiteraard Harrie en Ali.

De winterlessen vormen een uitstekend middel om aandacht te besteden aan de vele aspecten van het golfspel en met een winter als die van dit jaar was het weer ook niet echt een belemmering. Doen dus!

Het “runner-up” team:

Gerrit Hazekamp; Jaap Dunweg; Jaap Ploeger en Johan Brandenburgh.

[hm]