Leden en vrije golfers

__

Gebruik van E-Golf4u systemen
Handleiding
Web-App installeren voor iPhone
Web-App installeren voor Android

__

Gebruik van E-Golf4u systemen

Golfclub Holthuizen maakt al vele jaren gebruik van E-Golf4u computersystemen om de activiteiten binnen de club op zo eenvoudig mogelijke wijze te ondersteunen. Van de golfclubs in Nederland maakt een zeer grote  meerderheid ook gebruik van deze systemen.

De komende periode zullen veranderingen / verbeteringen plaats vinden in ons gebruik van de beschikbare middelen. Dit document wordt steeds aangepast en de wijzigingen worden tevens toegelicht in een nieuwsbericht op de homepage van onze website.

Apparatuur

Om als lid of vrije golfer starttijden te kunnen boeken is toegang tot het internet vereist. Uiteraard kan dit vanaf verschillende soorten apparaten, vanaf een smartphone, tablet, laptop of vaste computer. Op het desbetreffende apparaat draait een browser. Helaas is er op dit moment een vervelend probleem voor gebruikers van recente versies van de browser Safari. Dit probleem is bekend bij E-Golf4u en hier geven ze aan hoe het probleem eventueel omzeild kan worden. (Uit mijn eigen ervaring kan ik aangeven dat ik zelf ook problemen heb gehad met het toepassen van het door hen aangegeven “workaround”. Mijn oplossing was dus Chrome installeren.)

Gebruik van de Web App van E-Golf4u

Deze Web App is beschikbaar voor leden en vrije golfers van de golfclub Holthuizen.

Voor diegene die gewend zijn om zoveel mogelijk te regelen vanaf een smartphone is er nu een Web App van E-Golf4u beschikbaar. Hieronder is aangegeven hoe deze Web App geïnstalleerd kan worden op de smartphone  iOS /Apple en AndroidU kunt lezen wat er allemaal via de app geregeld kan worden. Als straks wedstrijden weer mogelijk zijn binnen de club kunnen deelnemers hun scores ook invoeren via de app – gebruik van de zuil is daardoor niet nodig.

Voor spelers die al met plezier gebruik maken van de App van de NGF: Golf.NL is de App van E-Golf4u een aanvulling. Via de NGF App kunnen alle kaarten worden geregistreerd en inmiddels kunnen starttijden worden geboekt op een aantal andere banen in Nederland (niet Holthuizen). De Web App van E-Golf4u geeft o.a. wel de mogelijkheid om starttijden te boeken op Holthuizen en ook alle kaarten te registreren (ook van wedstrijden en vreemde banen).

Een starttijd boeken

Hoe reserveer ik een starttijd geeft de algemene instructies voor het maken van een reservering via de website en via de Web App.

Aanvullende informatie is als volgt:

 • Op de homepage van de Holthuizen website staat naast “Leden inlog” “reserveren”. Op “reserveren” klikken is voldoende, op “leden inlog” klikken is niet nodig;
 • Om daarna in te loggen zijn persoonsgegevens nodig (deze zijn hetzelfde als nodig zijn voor het aanmelden voor de Web App). Voor leden van Holthuizen zijn deze gegevens hopelijk redelijk bekend, namelijk de eerste 4 letters van de achternaam gevolgd door een cijfer (b.v. rope1) als gebruikersnaam en een password die oorspronkelijk de geboorte datum van de lid was (formaat: ddmmyy ) maar eventueel door de lid is veranderd in een eigen gekozen password. Voor de vrije golfers (=registratieleden) is de gebruikersnaam de letter “v” gevolgd door een nummer van twee of drie cijfers. Omdat vrije golfers niet de mogelijkheid hebben om hun password te veranderen is de password altijd de geboortedatum.
 • Eenmaal ingelogd kan een selectie plaats vinden van een dag en de baan waarop men willen spelen. Het is mogelijk om 8 dagen vooruit te reserveren op de hoofdbaan Holthuizen 1e 9 holes of 2e 9 holes, dan wel 18 holes.
 • Voor de starttijden begint de dag om 07.00. De tijd van de laatste starttijd op een dag wordt bepaald door de zonsondergang. Op de hoofdbaan is dat zonsondergang min 2 uur. Dit zal automatisch aangepast.
 • Het maximale aantal spelers per flight is vastgesteld op 4.  Men kan alleen starttijden boeken waar ruimte is,  d.w.z. waar er nog geen 4 spelers zijn. Als men kiest voor een lege flight wordt tevens de mogelijkheden geboden om andere spelers toe te voegen. Dit doet men door de eerste letters van de achternaam van de spelers of de gebruikersnaam (b.v. Rope1) in te typen. Zijn er meerdere leden die voldoen aan de combinatie van letters dan worden die getoond en kan een keuze worden gemaakt. Kiest men om zichzelf toe te voegen aan een bestaande flight dan wordt de naam (of namen) getoond van de andere speler(s) in die flight. 
 • Maakt men gebruik van de website om te reserveren dan is meer informatie over de bezetting van de baan te zien d.m.v. het klikken op “week” of “lijst”. Dit informatie is niet beschikbaar via de Web App.
 • Bij het toevoegen van leden aan een flight worden alleen de leden van Holthuizen vertoond. Vrije golfers kunnen op die manier niet toegevoegd worden. De gevolgen hiervan zijn o.a.:
  • Een lid en een vrije golfer willen samen spelen. De vrije golfer kan de reservering maken en het lid toevoegen – andersom kan niet.
  • Twee vrije golfers willen samen spelen. De eerste kan de tweede niet toevoegen. Als de eerste alleen zijn reservering heeft gemaakt kan de tweede inloggen en zichzelf toevoegen aan de desbetreffende flight.
Als het ondanks alles niet werkt

Het werken met de starttijd system stelt hogere eisen aan de kwaliteit van de gegevens die wij al de loop van de jaren hebben vastgelegd. Het blijkt dat er bij een aantal leden en vrije golfers onvolkomenheden zijn waardoor zij geen toegang krijgen tot het starttijden-systeem. Heeft U alle instructies keurig gelezen en gevolgd en toch werkt het niet, meldt dit a.u.b.  bij het secretariaat. Wij zullen in de komende tijd proberen alle problemen met het reserveren van een starttijd zo snel mogelijk op te lossen.

.

Naar boven

__

Hoe reserveer ik een starttijd?

In dit artikel leggen wij uit hoe u een starttijd kunt reserveren als lid van een club. Er zijn twee manieren om als lid online een starttijd te reserveren: via de website of via de Web App. Onderstaand treft u voor beide opties een uitleg aan.

Starttijd reserveren via de Website van de club

1. Ga naar de website van de club en log in met uw persoonsgegevens, of klik op de knop starttijd boeken als deze op de website te zien is

2. Selecteer in het menu de optie Starttijden

3. Nu ziet u welke tijden beschikbaar zijn. Dit kan middels de optie Week – lijst – grid, afhankelijk van welke instelling uw club heeft vrijgegeven

4. Week: u ziet hier gekleurde boekingen staan, dit zijn de starttijden die bezet zijn. Klik op een niet gekleurde tijd om te reserveren

5. Lijst: u ziet hier gekleurde boekingen, dit zijn de starttijden die bezet zijn. Eventueel ziet u hier de namen van de spelers mits dit is vrijgegeven. Klik op een niet gekleurde tijd om naar de dag te gaan

6. Grid: u ziet hier middels groene blokken de beschikbare starttijden, in de blokken ziet u kleine vierkante vakjes met een overzicht van de beschikbare plaatsen in een flight. Wit = vrij, Rood = bezet, Eventueel ziet u hier in plaats van rode blokjes een rose (=vrouw) of blauw blokje (=man). Klik op een groen blok om een starttijd te reserveren. Is het blok een grijs blok dan is deze tijd niet meer te reserveren

7. Indien u mag bijboeken in een flight ziet u de naam van de andere spelers staan als u een boeking maakt, eventueel kunt u ook zelf flightgenoten bijboeken.

8. Soms kunt u een melding krijgen bij het opslaan van een boeking dat deze niet gemaakt kan worden. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat u reeds het maximaal aantal boekingen voor deze periode heeft bereikt.


Starttijd reserveren via de Web App van de club

Installeer de web-app voor Ios/Apple of voor Android

1. Open de Web App van de club en log in met uw persoonsgegevens

2. Selecteer in het menu links de optie Starttijden

3. Klik in het midden boven op Reserveren

4. Nu ziet u welke tijden beschikbaar zijn 

5. Met de selectieschuifjes rechts bovenin kunt u de datum / baan / lus / aantal holes aanpassen, klik op het vergrootglas (zoeken) om de selectie uit te voeren

6. Klik op een groene vrije starttijd om deze te reserveren

7. Vul eventueel medespelers in indien dit is toegestaan

8. Klik op Reservering opslaan onderaan de pagina

9. Eventueel kunt u een melding krijgen bij het opslaan van een boeking dat deze niet gemaakt kan worden, de melding spreekt hier voor zich. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat u reeds het maximaal aantal boekingen voor deze periode heeft bereikt.

10. Pas de reservering aan

11. Klik op Reservering opslaan

12. Het scherm mijn starttijden opent nu met het overzicht van de door voor u geboekte tijden

.

.

Naar boven

__

Web app installeren op iOS / Apple

Een Web App is een App die exact hetzelfde doet als een normale App maar aangestuurd wordt door een website. Je kunt deze App alleen niet verkrijgen via de App Store maar je moet hem oproepen via
internet op je browser zoals hieronder beschreven.

1. Open Safari en ga naar https://m.eg4u.nl

2. Selecteer uw club uit de lijst.

3. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u van de club heeft gekregen.

4. Klik op Inloggen.

5. Klik op het ‘delen’ icoon onderaan in het midden van het scherm. 

6. Klik op de knop met de + > Zet op beginscherm / Add tot Home

7. Voer een naam in voor deze snelkoppeling en klik op Voeg toe.

Resultaat

U heeft een snelkoppeling geplaatst op uw telefoon om de web app van E-Golf4U snel te kunnen openen. Bent u lid op meerdere clubs dan kunt u voor elke club met de afzonderlijke inloggegevens een aparte snelkoppeling plaatsen op uw startscherm. Zo hoeft u niet telkens andere inloggegevens in te voeren.

LET OP: indien u problemen heeft met het boeken van starttijden en hier vreemde meldingen krijgt, bijvoorbeeld: ‘voornaam verplicht’ dan adviseren wij u een keer opnieuw in te loggen op de Web App. Dit zorgt ervoor dat uw gegevens opnieuw opgehaald worden en de melding zal hierdoor verdwijnen.

Met de Web App op uw mobiele telefoon kunt u o.a. :
– Q-kaart aanvragen
– Score invoeren
– Vreemde kaarten invoeren
– Starttijden boeken (uitsluitend clubleden)
– Baan info bekijken als er een koppeling bestaat met www.baanstatus.nl
– Het clubnieuws lezen
– Uw profiel bekijken
– Inschrijven voor wedstrijden
– Uitslagen wedstrijden bekijken
– Inschrijflijsten en startlijsten bekijken
– Hcp historie bekijken

Naar boven

__

Web app installeren op Android

Stappen 

1. Ga naar https://m.eg4u.nl/ als u nog niet bent ingelogd. 

2. Klik rechtsboven op het ‘meer’ icoon en selecteer Toevoegen aan startscherm.

3. Voer een naam in voor deze snelkoppeling en klik op Voeg toe.

4. Klik op het zojuist aangemaakte icoon.

5. Selecteer uw club uit de lijst.

6. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in (gelijk aan inlognaam/ww die u al gebruikt).

7. Klik op Inloggen.

Resultaat

U heeft een snelkoppeling geplaatst op uw telefoon om de web app van E-Golf4U snel te kunnen openen. Bent u lid op meerdere clubs dan kunt u voor elke club met de afzonderlijke inloggegevens een aparte snelkoppeling plaatsen op uw startscherm. Zo hoeft u niet telkens andere inloggegevens in te voeren.

Met de Web App op uw mobiele telefoon kunt u o.a. :

– Q-kaart aanvragen
– Score invoeren
– Vreemde kaarten invoeren
– Starttijden boeken (uitsluitend clubleden)
– Baan info bekijken als er een koppeling bestaat met www.baanstatus.nl
– Het clubnieuws lezen
– Uw profiel bekijken
– Inschrijven voor wedstrijden
– Uitslagen wedstrijden bekijken
– Inschrijflijsten en startlijsten bekijken
– Hcp historie bekijken

Een Web App is een App die exact hetzelfde doet als een normale App maar aangestuurd wordt door
een website. Je kunt deze App alleen niet verkrijgen via de App Store maar je moet hem oproepen via
internet op je browser zoals hierboven beschreven.

LET OP: indien u problemen heeft met het boeken van starttijden en hier vreemde meldingen krijgt, bijvoorbeeld: ‘voornaam verplicht’ dan adviseren wij u een keer opnieuw in te loggen op de Web App. Dit zorgt ervoor dat uw gegevens opnieuw opgehaald worden en de melding zal hierdoor verdwijnen.

Naar boven