Proef met de ballen-spiraal

Voor de Covid-pandemie werkten wij niet met starttijden maar met een spiraal. Door Covid hebben wij met starttijden moeten werken. Met het versoepelen van de Covid maatregelen zijn starttijden niet meer verplicht. Wij merken dat de meningen over wat wij nu moeten doen erg verdeeld zijn; terug naar de vrijheid van het spiraal of handhaven van de zekerheid van starttijden. Wij hebben besloten om voorlopig beide te doen!

Voor een proefperiode ingaande op 25 oktober, die zal duren tot het einde van het jaar, hebben wij de dagen van de week verdeeld in spiraal-dagen en starttijd-dagen. De verdeling is als volgt:

Spiraal-dagen    :  dinsdag, woensdag en vrijdag;

Starttijd-dagen  :  maandag, donderdag, zaterdag en zondag.

Hoe de starttijden werken is natuurlijk bekend. Je kunt online je tijd reserveren op een starttijd dag.

Hoe het spiraal werkt is misschien niet bij iedereen bekend. Op de kalender in de website kun je de geplande activiteiten per dag zien. Wil je spelen op een spiraal dag buiten een geplande activiteit, dan kom je (met mede-spelers) naar Holthuizen. Je legt, zodra iedereen van de flight aanwezig is (!), één bal in de spiraal. Zodra je bal onderin de spiraal ligt bent je aan de beurt om te spelen. Speel je 18 holes, dan wordt er bij doorkomst geritst.

Het bovenstaande is alleen van toepassing op onze hoofdbaan. We spelen alleen met een 4-bal als de gezamenlijke playing handicap maximaal 110 bedraagt.

Wedstrijden
De winterwedstrijden op dinsdag, woensdag en vrijdag starten allemaal om 12 uur. De inschrijving sluit de avond vóór de wedstrijddag om 22 uur.
De zondagochtend-inloop en de opstapochtend starten om 10 uur. Voor de opstapochtend sluit de inschrijving op donderdag voor de wedstrijd om 16 uur.
De winterwedstrijden (1 nov-28 febr) zijn niet qualifying. Mocht u een qualifying kaart willen lopen als de baan wel qualifying is, dan kunt u eventueel apart een kaart aanmaken en invullen.

Gedurende de proefperiode zullen er op de par 3 baan geen starttijden worden gebruikt maar uitsluitend de spiraal.

Wij hebben aangegeven dat dit een proef is en wij zijn erg benieuwd naar jullie mening; is voor jou de hybride aanpak prima of had je liever of het één of het ander gehad?

Na de proefperiode van twee maanden gaan we de leden vragen hun voorkeur aan te geven over de volgende opties:

•​De spiraal

•​De startijden module