Pitchmarks en Divots repareren

Waarom je altijd Divots en Pitchmarks moet repareren!

Onze Greenkeepers houden onze baan in een zo goed mogelijke conditie maar dat lukt echter absoluut niet zonder onze hulp. Van ons golfers wordt namelijk verwacht dat we de beschadigingen repareren die we onvermijdelijk achter laten wanneer we spelen. Dat wij beschadigingen veroorzaken is geen punt, dat is inherent aan het golfspel.

Het is slechts een kleine moeite om die divot/plag (of wat daarvan over is) terug te leggen, en op de greens even op zoek te gaan naar je eventuele eigen pitchmark of die vergeten pitchmark van de vorige speler

Het repareren van pitchmarks op de juiste manier voorkomt veel schade aan de greens.
Een pitchmark repareren duurt slechts vijf seconden! Een binnen 15 minuten juist gerepareerde pitchmark is na 24 uur geheel hersteld! Herstel van een niet of slecht gerepareerde pitchmark duurt 3 tot 4 weken en soms langer (eventuele ziektes niet meegeteld).
Bekijk het korte filmpje hoe je dat doet https://youtu.be/9N-Cz4yPqt8

Het repareren van een divot wordt vaak nagelaten omdat men bijvoorbeeld de plag uit elkaar heeft geslagen. Overal liggen wat plukjes. Niet doorlopen! Raap al die losse stukje op en leg die terug.
Een divot repareren doe je binnen ongeveer 15 tellen. Een gerepareerde divot versnelt het genezingsproces met maanden. Herstel van een niet gerepareerde plag/gat op de fairway zie je soms langdurig. Vooral ook omdat de grond zeer lang oneffen blijft.
Bekijk het korte filmpje hiernaast hoe je dat doet.  www.youtube.com/watch?v=3DpywdZkkx4