Ot en Sien Open bij Golfclub Holthuizen

Ze hadden het weer prima geregeld, Bé en Jeanette Dekker, de organisatoren van het Ot en Sien Open Toernooi. Je zou haast geloven dat zij een speciaal lijntje met “boven” hebben. Waar twee dagen eerder de ontwortelde bomen je in Roden nog om de oren vlogen, op eerste pinksterdag was het stralend weer. De baan lag er mooi bij en de  bunkers waren geharkt, met dank aan de greenkeepers. Helaas waren wel de greens net gesneden, wat de snelheid en nauwkeurigheid van de ballen danig beïnvloedde, maar daar hadden alle 49 deelnemers last van. Helaas was er één persoon niet komen opdagen en de titelverdediger Eesge Jongstra moest halverwege tot zijn spijt afhaken vanwege migraine. We wensen hem een snel herstel.

Er werd gestart in twee categorieën; 20 deelnemers in de strokeplay categorie en 29 deelnemers in de categorie stableford. Alleen strokeplay spelers konden de kampioenstitel in de wacht slepen. Hoewel Harry Oolders (86 slagen) en Sietze Arends (87 slagen) hun uiterste best deden, bleek uiteindelijk Laurens Drijfhamer de sterkste. Hij bracht een score van 85 slagen bruto binnen (76 netto), en mag zich daarom een jaar lang Ot & Sien Open kampioen noemen.  Voor hem was er een prachtige trofee, bloemen en een kunstwerk van glas van Barth-art uit Roden. Zo’n glazen kunstwerk was er ook voor de winnares van de netto prijs, Marina Lutam (75 netto) en nummer 2, Marijke Vlieger.  Ook in de stableford categorie kregen de nummers 1, 2 en 3 een glazen object van Barth-Art.  Dit waren respectievelijk Axel de Meijer met 36 stableford punten, Jan Dijkema en Albert van de Laar, beiden met 32 stableford punten.

Er waren nog prijzen voor de longest drive bij de dames (Erica Meinsma) en de heren (Laurens Drijfhamer) en voor de neary (Hetty Meijs). En omdat het dankzij de sponsoren een zeer goed gevulde prijzentafel was kreeg  ook een aantal andere deelnemers nog een prijs.

Het was een fantastische dag en we danken de organisatie voor de voortreffelijke wedstrijdleiding en al het voorbereidende werk dat zij hebben verricht. Verder willen wij ook de sponsoren hartelijk danken voor hun support en prijzen. Dit zijn: Axel de Meijer van G2 Surveys, Nils Labordus (EIC b.v.), Herman Smits (Smits Expo), Henk Heijkens (Heijkens zoetwaren), Jan Dijkema (Dijkema meubelstoffering), Emiel van der Heide (Intersport Roden), het Vishuys Roden en De Zuivelhoeve, 360golf en last but not least Harrie en Ali van der Es van De Bitse catering.

Zoals gewoonlijk bleef het nog lang gezellig in en om het clubhuis, waar Harrie en Ali eerst een lekkere borrelhap en later een voortreffelijke maaltijd serveerden. Inmiddels is het Ot en Sien Open toernooi weer een mooie traditie aan het worden. We hopen dat de editie van volgend jaar net zo succesvol en gezellig wordt als het Ot & Sien Open 2019!

HM

Laurens Drijfhamer, winnaar Ot en Sien Open 2019