Ot en Sien finale 7 oktober

Woensdagmiddag 7 oktober. De herfst dient zich in volle omvang aan.
Winderig, dreigende regen, prachtige luchten, en een wat zware maar verder toch nog steeds prima baan.
Om drie uur ’s middags slaan twee duo’s af voor een clubkampioenschap dat zich vaak wat op de achtergrond afspeelt, maar daarom niet minder leuk is en plezier geeft: de finalewedstrijd Ot en Sien is begonnen.
Dit was ongeveer het eerste kampioenschap waarvan we dachten: dat kan in elk geval gespeeld worden. Wat later in het jaar begonnen, met een globale planning, spelen alle deelnemers hun onderlinge wedstrijden.

Vandaag in een herfstsfeer. Hoe anders was het in juni, toen de kampioenen van vorig jaar in de felle zon vergaten genoeg te drinken en in een spannende wedstrijd verloren van een nieuwe combinatie in de baan.

Het mooie van Ot en Sien is dat iedereen een kans heeft, de vorm van de dag heel belangrijk is, het toernooi zich het hele seizoen tussen alle wedstrijden door slingert, nieuwe app groepjes ontstaan om tot een afspraak te komen, en het elk jaar weer spannend is wie als winnaars boven komen drijven.

Toen schrijver dezes de wedstrijd in de baan gevonden had, op hole 14, was de stand 3 up. Een hole later 2 up, met nog drie te gaan.
Op hole 17 viel de beslissing: een onfortuinlijke out of bounds halverwege kon niet voldoende gecompenseerd worden met een magistrale slag naar de vlag van 130 meter. Een twee-putt was genoeg voor Marja de Bruin en Harry Oolders om met 3 up en 2 te winnen van Hetty Meijs en Steef Stevens. Eerder, waren in de halve finale Lon en Wim van der Heide en Anita Groenman en Engbert Gotink al uitgeschakeld.

Marja, Harry, van harte gefeliciteerd, en de verliezers niet minder!

In het clubhuis ontvingen ze de prijzen en een bos bloemen van de wedstrijdleider, en werd nog even een korte nabeschouwing gedaan onder het genot van een goed glas.

Hiermee zijn de kampioenschappen bijna verdeeld. De singles lopen nog, Matchplay lukte dit jaar niet, maar verder hebben we toch weer veel mooie toernooien gezien.

Rest me af te sluiten met een woord van dank aan Hetty en Steef voor de mooie foto’s en verslagen van al deze wedstrijden.

PJ

de laatste afslag, op hole 16