Opstartwedstrijd zaterdag 19 augustus 2017

Ook deze zaterdagmorgen begon weer met regen, maar de buienradar beloofde verbetering. En toen werd het iets na tienen droog en brak nadien zowaar de zon door!  Bij de inschrijving door Harry Waninge en Koos Noteboom bleken Ina de Vreeze en ondergetekende samen ingedeeld in flight 5 en mochten we iets over half elf afslaan vanaf de oranje tee van hole 1 onder de bezielende en inspirerende coach/mentor Huub Schraven. Na een voor ondergetekende wat ongelukkig begin ging het allengs wat beter en werden enige ‘briljante’ slagen afgewisseld met vele (on)begrijpelijke missers. Bewonderende kreten en ‘high fives’ werden steevast afgewisseld met troostende en bemoedigende woorden en schouderklopjes. Ballen waaiden ‘spontaan’ in het bos, in het hoge gras en in het water en sommige putten bleken maar moeilijk te ‘dempen’. Maar Huub kon ons toch steeds weer motiveren en ieders tekortkomingen relativeren met ‘tips and trics’. Zo werd het weer echt weer een opstartwedstrijd.

Successievelijk werden de 9 holes onder een heerlijk zonnetje en windje afgewerkt waarbij we ons toch steeds afvroegen of wij het spelletje ooit onder knie zouden krijgen. Toch maar weer Isi inschakelen en een nieuwe reeks lessen afspreken.

Na afloop werd er uitgebreid geëvalueerd op het terras van Harrie en Ali in spannende afwachting van de uitslag, Groot was onze verrassing dat flight 5 wel heel succesvol bleek, want Ina is met 23 Stableford-punten als eerste geëindigd en ondergetekende met 18 als tweede (weliswaar op doelsaldo van Gerrit Hazekamp), waarbij hij ook nog eens de ‘Longest’ had. Dat leverde hem als prijs in totaal 6 ballen op, dit keer dus genoeg om zijn 5 verloren ballen te compenseren. Dus Huub kan als coach en mentor tevreden zijn.

De dames ‘Longest’ kwam op naam van Hanny de Kleuver en de ‘Tweary’ werd in de wacht gesleept door Heleen Heerema. Nu nog onze handicap verbeteren…. bij Ina zit dat wel goed!

We zijn de organisatie en de mentoren opnieuw dankbaar want zij hebben samen deze opstartwedstrijd weer voor ons mogelijk gemaakt. En deze geslaagde happening had ook nog een extraatje voor mij in petto: het verslag dat ik mocht schrijven.

Dick Bogchelman

[hm]