Opstapwedstrijd 7 oktober 2017

Zaterdagochtend 7 oktober. De laatste opstapwedstrijd van dit seizoen staat op de planning. Buiten is het grijs, nat en windering. De thermometer geeft twaalf graden aan. Eerst maar eens op de website kijken of het wel doorgaat. Daar is geen melding van annulering van de wedstrijd te vinden. Dan maar even buienradar raadplegen. In het weerbericht staat te lezen dat het onvervalst herfstweer is en blijft. Maar de grafiek onder de weerkaart vol buien biedt enige hoop. Zie ik dat het na elf uur droog lijkt te worden? Vol goede hoop en positief gestemd, stap ik in de auto en rijd naar de golfbaan.

Binnen in het clubhuis word ik vriendelijk verwelkomd door enkele leden van de organisatie. Andere “opstappers” zitten aan de koffie of komen net als ik snel door het vieze weer naar binnen gestapt waar het behaaglijk warm is.

Er wordt vandaag gespeeld in tien flights van drie personen. Twee “opstappers” en een begeleider die deze keer ook meespeelt. We spelen vandaag Texas Scramble. Nog nooit van gehoord. De uitleg op papier die ik meekrijg, hoef ik niet te lezen want de regels van het spel worden direct uitgelegd door anderen die al op de hoogte zijn. Bij Texas Scramble slaan alle spelers af en vervolgens wordt door het team gezamenlijk de beste van de 3 ballen gekozen om mee verder te spelen. Vanaf de gekozen positie slaan 2 spelers weer verder. De speler van de gekozen bal slaat niet. Op deze wijze krijg je per hole een teamscore die wordt ingevuld.
Een mooie spelvorm waarbij het niet erg is als je een keer een slechte bal slaat want dan is er meestal wel een teamgenoot die de situatie redt. Dat scheelt een hoop frustratie.

Helaas had buienradar het ook deze keer niet goed (of was ik te optimistisch) want wat er ook gebeurde droog werd het echt niet. Integendeel. Eigenlijk was het bar en boos. De flarden regen vlogen net als de ballen over de baan.
Als ieder team na 9 holes uiteindelijk weer in het clubhuis is gearriveerd, kan het napraten beginnen. Het geeft een gevoel van verbondenheid dat we met elkaar deze barre weersomstandigheden getrotseerd hebben. Deze opstapwedstrijd zullen we alleen daarom al niet snel vergeten.
Maar wat we ook niet zullen vergeten, zijn de organisatoren die dit seizoen alle opstapwedstrijden georganiseerd hebben. Met een welgemeend applaus werden zij na de prijsuitreiking hartelijk bedankt voor hun geweldig inzet. En datzelfde geldt ook voor de begeleiders.
Allemaal hartelijk bedankt!

En er was natuurlijk ook nog een uitslag:
1. Team Harry Waninge, Roel Sikkema en Henriët Westerhof: 27 punten
2. Drie teams eindigden op een gedeelde tweede plaats met 23 punten:
Team Heleen Heerema, Willy Janssen en Joke Lich
Team Gety Koster, Jan Pott en Koos Noteboom
Team Arrienne Takens, Jelle Wiarda en Huub Schraven
De resterende teams scoorden als volgt:
​Team Lidy Pool, Marcel Vegt en Jannie de Groof: 20 punten
Team Aly van Dijk, Arend Wekema en Cobie Steenhuis: 18 punten