De opening van het seizoen 2019 voor de jeugd.

Zou het droog blijven? Zou het toch gaan regenen?Dat was de gedachte bij iedereen die was betrokken bij de kick-off van de jeugd, met als opening van het seizoen een Challenge voor alle jeugdleden.
Helaas, het was niet droog, het miezerde.

Rond 10 uur waren bijna alle jeugdleden met hun (groot)ouders aanwezig in het clubhuis. Ze kregen
een kopje koffie, thee of een glas limonade. Frans Labberton nam als voorzitter het woord en heette allen van harte welkom en in het bijzonder de nieuwe jeugdleden. Hij stelde de leden van de jeugd commissie
en de jeugdcoaches voor, hield een klein praatje en gaf een korte uitleg over de kick-off.
Samen met hem had onze pro Isi een geweldig uitdagende Challenge uitgezet, waarbij gespeeld ging worden in 2 categorieën; de jongere en de oudere jeugdgolfers. Ondanks de regendruppels nam de jeugd deze Challenge met beide handen aan. Echte gofbikkels!

Met een 6-tal leuke maar pittige oefeningen, uitgezet op de driving range, de oefenbunker en de
oefengreens en het spelen van 4 holes op de par-3 baan waarmee punten waren te behalen, werd de jeugd aan het werk gezet. Leuk werk kennelijk, want ze hadden er plezier in. Er werd veel gelachen, maar er viel ook een traantje. Dat hoort er ook bij als je nog jong bent en het gaat niet helemaal zoals jij wilt…en het regent…en best wel koud.

Of het nu de doordruppelende regen was of het enthousiasme van de jeugdleden, we waren klaar met de hele Challenge binnen de tijd die we er voor hadden uitgetrokken. In het clubhuis werden alle punten op de kaarten en puntenlijsten uitgerekend door de jeugdcommissie, terwijl de hele groep kinderen, ouders en grootouders zich warmden aan hun drankjes. Ook hongerige maagjes werden gevuld.

De uiteindelijke uitslag was als volgt:
De jongste categorie; 1. Boris Edwards, 2. Jesse Varwijk, 3. Merle Ruchti.
De oudere jeugd: 1. Niels van der Waard, 2. Thijs Hogenboom, 3. Jurgen Glas.
Boris en Niels hielden uiteraard hun toespraakje en het publiek applaudisseerde.

De aftrap is gedaan, het seizoen voor de jeugd kan beginnen met volgende week zondag (17 maart) de eerste les. De jeugdleden, Isi, de jeugdcoaches en de leden van de jeugd commissie hebben er zin in.

Boris Edwards 1e prijs jongere jeugd.  Niels van der waard 1ste prijs oudere jeugd

(10 maart 2019, wanda ottes)