Oliebollenwedstrijd op 30 december

Voor de laatste wedstrijd van het jaar was het tot het laatste toe spannend of deze wel door zou gaan. De baan was immers al drijfnat en vrijdagnacht regende nog eens een flink aantal millimeters. Ook zaterdag voorspelde buienradar niet veel goeds. En ja hoor de grote baan is gesloten! En hoera, we konden op de par 3 aan de slag met elkaar. In eerste instantie met getemperd enthousiasme moet ik bekennen, omdat het ook bij de start nog steeds zou regenen. Om 12.30 uur startten we met 25 deelnemers voor 18 holes, inderdaad in de regen. Gelukkig kwam Leo (van de Heiden) zijn voorspelling uit: “we starten nat maar we komen droog binnen!”

Ik startte in de flight met Jan (Fekkes) en Pascal (Wisnewski). De eerste afslagen waren niet zo zuiver, maar ach op de par drie gaat het om een goede tweede slag, die de eerste misser kan compenseren. En toen het eenmaal droog werd, werden de afslagen ook beter en wenden we aan het feit dat er heel veel water ons dwarsboomde!!! Veel 4-tjes, enkele parren en helaas ook een streep! In de tweede helft van de wedstrijd begon het ook nog flink te waaien. Gelukkig stond tussentijds de gluhwein met oliebollen klaar in de schuilhut om de innerlijke mens te versterken.

Na de wedstrijd wachtte een warm restaurant met oliebollen, een drankje en tenslotte een stamppotten buffet! En de meesten met een voldaan gevoel!

Bij de prijsuitreiking bleek dat we aan de winnende tafel zaten met Eds, eerste prijs, ik tweede en Tjitske met de derde prijs. Omdat er geen neary en longest te vergeven waren, werden er kaarten getrokken voor extra prijzen. Een daarvan kwam bij Rieks (Perdok) terecht die ook aan onze tafel zat. Dus wijn en oliebollen waren hier ruim vertegenwoordigd! Al met al een gezellig middag met dank aan Leo en Jan, vanuit de gezelligheidscommissie, en natuurlijk Harrie en Alie voor het heerlijke eten!

Toos van Lent

[hm]