Oliebollenwedstrijd en overhandiging Cheque Rabobank aan G-golfcommissie

Op 28 december werd bij Golfclub Holthuizen de allerlaatste golfwedstrijd van het jaar 2019, de zgn oliebollenwedstrijd, gespeeld. Er hadden zich 60 leden aangemeld die in flights van vier de baan in gingen. Het weer was uitstekend, een winterzonnetje en niet te koud. Wel waren er wintergreens (de greens zelf waren wit), wat leidde tot extra hoge scores bij sommigen. Onderweg was er warme chocolademelk of Glühwein en na de wedstrijd waren er natuurlijk de traditionele oliebollen van Harrie.

Vóór de prijsuitreiking overhandigde Peter Jager namens de Rabobank (onze hoofdsponsor!) een cheque van € 750 aan de G-golfcommissie. De Rabobank stelt, via haar ledenraad, dit bedrag beschikbaar aan verenigingen met maatschappelijke relevante projecten. Peter maakt deel uit van de ledenraad van de Rabobank en maakte de keuze voor het G-golfproject van Holthuizen. Het geld zal besteed worden aan reis en verblijfskosten van Sander, Janine en Job en hun begeleiders als ze in 2020 naar de Nationale Special Olympics in Den Haag gaan.  

Door de voorzitter werd nog even stilgestaan bij het vertrek van Sytze en Laura Rijpstra. Sytze was gedurende vele jaren secretaris van het bestuur van Holthuizen.  Laura was de vertrouwenspersoon binnen onze golfvereniging (zij heeft het gelukkig niet druk gehad). Zij vertrekken naar de gerenoveerde golfbaan Hildenberg te Appelscha, die dichter bij hun woonplaats ligt. Rieks gaf hen een paar dinerbonnen en sprak de hoop uit dat Laura en Sytze nog regelmatig op Holthuizen komen golfen. 

En toen was er de prijsuitreiking! De wedstrijd werd gewonnen met 22 stablefordpunten gewonnen door Ronco Muller. Runner up was Marc De Raedt eveneens met 22 punten. Alle winnaars, en overigens ook de nummers 3 t/m 6, kregen een fles bubbels om het nieuwe jaar mee in te luiden. Ronco was tevens winnaar van de neary. De longest dames was voor Dini Perdok. Bij de heren was de longest voor Marc De Raedt (die van rood speelde). 

Na al deze plichtplegingen serveerde Harry zijn allerlaatste stamppot-buffet bij Golfclub Holthuizen. Er was al formeel afscheid van hen genomen tijdens de receptie op 22 december, maar namens de gezelligheidscommissie kregen zij nog een doos chocolade ten afscheid.

Hierna lieten de golfers zich de verschillende soorten stamppot goed smaken. Het bleek nog lang gezellig in het clubhuis.

Kijk voor meer foto’s op //www.ditisroden.nl/pages/meer2.php?n_id=27613#jump

HM