Nieuwjaars toespraak

Allereerst een heel gelukkig en sportief nieuwjaar gewenst!

Welkom op de nieuwjaarsbijeenkomst van de golfclub

We hebben een stevig programma:

• We hebben een rad van fortuin
  • Peter zal wat sportieve hoogtepunten inkleuren door de diverse prijswinnaars te noemen.
  • Daarna draait het rad van Fortuin nog een keer. En we willen ook ruimte houden voor onderling ontmoeting..

Dus zal ik proberen het kort te houden.

Afgelopen jaar was een beetje een overgangsjaar. In de eerste maanden nog de corona perikelen met een gesloten horeca maar gelukkig wel een koffie to go en vervolgens vanonder de coronastulp terug naar normaal.

Dat
terug naar normaal ging met vallen en opstaan. De wedstrijden leken wat minder bezet dan voor de corona periode.
De gezelligheidscommissie werd teleurgesteld.
Alle activiteiten moesten geannuleerd worden doordat er te weinig inschrijvingen waren.

Maar er waren ook mooie initiatieven:

Een wedstrijd ter ondersteuning van de vluchtelingen uit Oekra├»ne.

De damescommissie wist met alternatieve idee├źn een aantal wedstrijden een nieuwe impuls te geven.

En als schitterende afsluiting van het jaar was het clubhuis, de Brasserie, 30 december bijna te klein om alle deelnemers een plekje te geven. Dat willen we in het nieuwe jaar graag vaker meemaken.

Wat ook best genoemd mag worden is de inzet van alle vrijwilligers, zij zijn belangrijk voor ons en onze gasten in de baan.

We willen in het nieuwe jaar een bloeiende  sportieve golfclub!
Hoe vinden we elkaar weer, hoe komen we tot de clubactiviteiten  waar ieder zijn plezier in vindt en hoe vinden we de gezelligheid in het clubhuis, de Brasserie?

We staan hier in onze mooie Brasserie. Ook zij hebben een lastig jaar achter de rug.
We hebben samen met de Hopbel geconstateerd dat het over en weer beter kan maar hebben beide het vertrouwen om verder te gaan.

We willen dit jaar de communicatie met en tussen de commissies verbeteren.
Hiertoe is al een aanzet gemaakt, door een avond te beleggen met een aantal commissies

Er is een werkgroep die samen met de pro een pilot sportief beleid ontwikkelt. Jullie zullen de flyers eerdaags op de site en wellicht hier op tafel vinden.

Ik zei met de pro maar na en in overleg met Isi hebben we besloten een tweede pro aan te stellen en die hebben we inmiddels gevonden. Op korte termijn start Gerrald Komduurals tweede pro, hij is voor een aantal van jullie een bekendeGerrald start met de jeugd, de G-golfers en een dagdeel voor overige leden.

De Wedstrijdcommissie heeft het programma voor de zomer al zo goed als klaar
kortom niets staat ons in de weg om er weer een mooi jaar van te maken.

Tenslotte
Ik hoop dat velen al kennisgemaakt hebben met de nieuwe website, afgelopen vrijdag is de laatste testfase in gegaan. Schroom niet en mail de werkgroep jullie complimenten en eventuele reacties.

Namen noemen is altijd gevaarlijk omdat je al snel mensen overslaat zoals de bij de ontwikkeling van de website betrokken klankbord groep. Toch wil ik graag een applausje voor de projectgroep; Douwe Fokkinga, Annemarie Smith, Hetty Meijs en Paul Roper.

Ik wil graag met jullie een toost uitbrengen.

Laat 2023 een mooi en sportief jaar zijn!

Een gelukkig en gezond nieuwjaar.

Bram Pruis