Nieuwjaar 2023

Na twee jaren van afwezigheid is de traditie er weer, de nieuwjaarsreceptie van onze golfclub Holthuizen.

Bij binnenkomst direct een glas bubbels in de hand gedrukt met de beste wensen van de brasserie. Daar krijg je goede zin van, en dat is handig ook want direct is er het verzoek, niet of, maar hoeveel loten je wilt aanschaffen voor het rad van fortuin. Hierover later meer.

Het clubhuis is al geanimeerd druk, je krijgt de beste wensen en geeft hier en daar deze ook weer weg.

Onze voorzitter Bram Pruis blikt terug op de woelige jaren achter ons, en is hoopvol gestemd voor de nabije toekomst. Wij ook, want zien de lekkere hapjes en bitterballen al uit de keuken komen.

Dat er een tweede pro wordt aangesteld naast Isi is een verrassing. Sommigen van ons kennen Gerrald Komduur al van o.a. de Golferij.

Peter Jager zet alle golfers van het jaar in het zonnetje. En memoreert dat niet alleen de allerbesten genoemd worden, maar dat ook de deelnemers van de andere en gezelligheidswedstrijden met trots en plezier terugkijken op deelname hiervan.

Met grote bescheidenheid neemt Henk Heijkens de felicitaties in ontvangst vanwege het kampioenschap van zijn team in de ngf-competitie. Door de overredingskracht van Peter komt Henk met zijn team alsnog naar voren, Henk had het liever stil willen houden.

Na die praatjes is een activiteit een aangenaam tussendoortje, het rad van fortuin. Frans de Bree is de professionele raddraaier. Meer dan zestig prachtige prijzen werden verdeeld. Van zelfgebakken kruidkoek tot schilderijen van veelbelovende schilders. Opvallend waren de eierkokers in diverse vormen.

Maar waar het om ging is dat de opbrengst, door het bestuur verdubbeld tot boven de 1200 euro, ten goede komt aan de ondersteuning van Oekraïne, in dit geval waarschijnlijk bestemd voor aanschaf van generatoren.

Een activiteit gekoppeld aan een goed doel. Hulde voor de organisatie.

Al met al een goed en gezellig begin van het nieuwe jaar. Wat is het fijn bij deze club te horen en hierbij te mogen zijn. Leuk om bij te praten met vrienden en bekenden, en kennis te maken met nieuwe leden of gewoon onbekenden.

En verder bleef het nog lang onrustig aan het Oosteinde.

Een lid.