Nationaal golfmagazine augustus digitaal

Beste golfers

Ook zo genoten van het Brits Open? De mooiste Major van het jaar blijft toch altijd een bijzondere gebeurtenis. Zeker ook dit jaar. Editie 150 van een geweldig toernooi, en dat ook nog eens op de Old Course van St Andrews, de moeder aller golfbanen. Daar wordt immers al meer dan 500 jaar (!) golf gespeeld. Wie er nog nooit was, moet daar zeker een keertje heen. En als het kan, ook spelen. Want dat is echt een belevenis.

Vraag maar aan Lars van Meijel, die zorgde voor de Nederlandse inbreng in deze editie van The Open. En dat deed hij meer dan verdienstelijk. De Brabander, in het toernooi gekomen via de moeilijke weg van de kwalificatie, speelde zich in het weekend en deed het ook daar uitstekend. Van Meijel vertelt in dit magazine uitgebreid over zijn bijzondere ervaring in The Open.

In eigen land streden ondertussen de dames in het tweede Big Green Egg Open. Dat leverde geen Nederlands succes op, maar wel een winnares waarvan toernooidirecteur Gordon Machielsen stiekem zal hebben gedroomd. Wereldster Anna Nordqvist prijkt nu op de lijst van winnaressen, en dat is nooit een slecht ding voor welk toernooi dan ook.

Verder opvallend nieuws: Henrik Stenson is gewipt als captain voor het Europese team van de Ryder Cup 2023. The Iceman was namelijk ontdooid voor de tientallen miljoenen dollars die hem werden geboden vanuit LIV Golf, en dat werd het door Ryder Cup Europe weer niet in dank afgenomen. En zo doet zich het unieke feit voor dat een captain al aan de kant wordt gezet vóórdat er één bal is geslagen.

Klik op onderstaande link om het magazine digitaal te lezen:

https://www.nationaalgolfmagazine.nl/reader/37113

Veel leesplezier gewenst met deze nieuwste editie van Nationaal Golfmagazine.

Team Nationaal Golfmagazine,

Eric Korver
Richard van Stralen