winterreglement

Winterreglement

REGLEMENT  ZONDAG- , DINSDAG-, WOENSDAG EN VRIJDAG WINTERCOMPETITIES

De deelnemers aan de wintercompetities hebben standing.

De samenstelling van de flights gebeurt op volgorde van inschrijving dan wel door de wedstrijdcommissie.

Er wordt gespeeld volgens de golfregels zoals vastgesteld door de ‘Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews” en de eventuele local rules.

De spelvorm is 9 holes stableford met handicapverrekening (winterhandicap).

De inschrijving is open voor spelers met baanpermissie en winterhandicap.

De wintercompetitie begint 1 november voor de dames- en de herenmiddag en eindigt op 1 maart. Tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag wordt er niet gespeeld.

Inschrijfperiodes voor de winterwedstrijden zijn te zien op de inschrijfmodule op de website van Golfclub Holthuizen.

Het ‘inschrijfgeld’ voor alle wintercompetitie wedstrijden is vanaf november 2018 € 2,00.  Senioren en heren hanteren voorinschrijving tot 11.00 u.

Winnaar van de dag is de speler met het hoogste aantal stableford punten. In geval van ties wordt de matching cards methode toegepast, laatste 6 holes, laatste 3 holes, laatste  hole.

De dagwinnaar ontvangt: zie tabel (bijlage map wedstrijdleiding).

Iedere speeldag is er een neary en een longest drive voor heren en dames. De winnaars krijgen één respectievelijk twee ballen afhankelijk van het aantal deelnemers.

De rest van de inleg, met aftrek van de extra prijzen, gaat naar de overall prijzenpot van de resp. slotwedstrijddagen.

Spelers verdienen punten voor het eindklassement volgens de volgende regeling:

De winnaar krijgt zoveel punten als er deelnemers zijn met een maximum van 15.  Nummer 2 krijgt een punt minder, Nummer 3 krijgt 2 punten minder, etc. Als er minder dan 15 deelnemers zijn worden de punten verdeeld alsof er wel 15 deelnemers zijn. Er moeten minimaal 8 deelnemers zijn.

Op de slotdagen spelen de nummers 1, 2 en 3 evenals de nummers 4, 5 en 6 van het klassement in één flight.

De winterhandicap gaat in op 1 november en de playing handicap voor 18 holes is gebaseerd op de EGA- handicap, die een speler per 1 november heeft, afgerond op een heel getal. De wijzigingen in de winterhandicap lopen op eenzelfde manier als de EGA- handicap.

Winnaar van het eindklassement wordt de speler met het hoogste aantal punten. In geval van ties wint de speler met de laagste handicap. Als ook dat gelijk is wint de speler met de beste bruto-score.

Voor het eindklassement tellen de, volgens art.10, opgetelde punten van de 8 best gespeelde wedstrijden. Zijn er 8 of minder wedstrijden gespeeld, dan vervallen de twee slechtste resultaten.

De overall prijzenpot wordt verdeeld volgens geldende tabel.

Deelnemers worden geacht bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn. Kan een speler niet aanwezig zijn dan vervalt de dagprijs.

Nb.

*    indien er geplaatst mag worden, geldt dat tijdens de winterwedstrijden voor door de baan, wat dus inhoudt dat er ook in de rough mag worden geplaatst.

*    ter bescherming van de baan en voor de veiligheid van de spelers mag de wedstrijdleiding besluiten dat, vanwege een bevroren ondergrond, het gewenst is op te teeën. Indien er sprake is van opteeën, dan geldt dat voor een bal die op de fairway ligt.

*     de zelfbedachte ‘winterregel voor een bal, die niet direct wordt teruggevonden door bv. modder, sneeuw, herfstbladeren, en waarvoor dan zonder straf ter plekke een bal mag worden gedropt’, mag alleen worden toegepast als de wedstrijdleiding van een wedstrijd dit van tevoren aangeeft, als een soort van ‘tijdelijke plaatselijke winterregel’.

1 maart 2018

[hm]