invoeren vreemde kaart

Invoeren vreemde kaart

Invoeren vreemde kaarten Leden, die op een vreemde baan een qualifying kaart hebben gelopen, kunnen deze invoeren via de website. Vervolgens dienen deze kaarten in het bakje onder de balie in de gang te worden gedeponeerd. Kaarten, gelopen op buitenlandse banen, zijn vanaf 1 januari 2015 ook in Nederland geldig.

Voor het accepteren van deze kaarten gelden de volgende voorwaarden:

• de ronde moet zijn gespeeld op een baan/club die lid is van een buitenlandse federatie die is aangesloten bij de Europese Golf Associatie;
  • de baan moet officiëel zijn gemeten en een officiële course en slope rating hebben;
  • de marker moet minimaal in het bezit zijn van een EGA Clubhandicap 54;
  • de spelvorm moet individueel stableford, individueel strokeplay of individueel tegen par zijn;
  • de baan moet qualifying zijn en dit moet op de kaart kenbaar zijn gemaakt door de baan.

Bovenstaande gegevens moet de handicapcommissie controleren na ontvangst van de ingeleverde qualifying kaart. De softwareleveranciers hebben hun software aangepast waardoor de kaarten geaccepteerd kunnen worden vanaf 1 januari 2015.

De speler is verplicht zijn kaart (fysiek of een kopie ervan) in te leveren bij zijn homeclub.
De buitenlandse club of baan waar de score is gemaakt, kan door middel van bijvoorbeeld een stempel of sticker aangeven dat de baan qualifying is op het moment van spelen.
Als de speler de scorekaartgegevens digitaal invoert, dan moet hij de volgende gegevens invoeren:

• naam speler – datum
  • land (alleen EGA-landen) – starttijd
  • naam baan – 9 of18 holes
  • naam lus(sen) – totaal aantal stablefordpunten
  • kleur tee

Lijst van EGA-landen die zijn toegestaan voor buitenlandse kaarten:
Albanië, Andorra, Armenië, Azerbeidzjan, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Engeland, Estland, Finland, Georgië, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Kazachstan, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Wales, Zweden, Zwitserland.