Extreem weer protocol

Hoofdlijnen bij bijzondere weersomstandigheden

Bij ijzel, waarschuwingsbord plaatsen ‘Gevaarlijke gladde plekken/plassen in de baan’.

Bij zware storm ( code rood) wedstrijd afgelasten ivm gevaar vallen takken/bomen.

Bij temperatuur boven 30 graden wedstrijd inkorten en boven 35 afgelasten

Bij onweer, onweer in nabijheid zie volgende tekst;

Onderbreken van het spel bij onweer

De volgende signalen met de misthoorn worden gebruikt:

*  een lang aangehouden toon:

Het spel moet onmiddellijk worden onderbroken.

De speler dient zijn bal te laten liggen op de plaats waar hij ligt.

*  twee korte tonen herhaald:

Het spel hervatten.

Indien een deelnemer het spel niet onmiddellijk staakt na de lang aangehouden toon van de hoorn leidt dit tot diskwalificatie.

Een speler mag bij onweer het spel uitsluitend onderbreken als:

*  de wedstrijdcommissie het spel heeft stopgezet.

*  hij denkt dat er gevaar is voor blikseminslag.

Als een speler zelf het spel onderbreekt wegens bijzondere weersomstandigheden moet dit zo snel mogelijk bij de wedstrijdleiding worden gemeld.

Accepteert de wedstrijdleiding de verklaring van de speler dan volgt geen straf. Anders wordt hij gediskwalificeerd.

*  de wedstrijdleiding staakt een wedstrijd als het onweer dichterbij komt dan 3 km, er is dan voldoende tijd om een schuilhut veilig te bereiken.

*  de wedstrijdleiding staakt de wedstrijd  als de tijd tussen bliksem en donder minder dan 10 seconden bedraagt.

*  de wedstrijdleiding hervat de wedstrijd als het onweer meer dan 5 km weg is en er geen nieuw onweer dreigt.

(CE)