jeugdwedstrijden en jeugdspeler van het jaar

jeugdwedstrijden

De jeugd van Holthuizen is vertegenwoordigd in de Noordelijke Jeugd Golf Tour en de Golf Sixes League.

PGA Holland en de European Tour bieden met de Golf Sixes League jeugdgolfers de kans om wedstrijdgolf te spelen met teambeleving. Door kinderen tot en met 13 jaar in het bezit van baanpermissie tot en met handicap 36 is deze wedstrijdvorm zeer enthousiast ontvangen in andere Europese landen. Golf wordt op deze manier als teamsport gepresenteerd. Iets dat kinderen en ouders aantrekkelijk vinden, zoals met voetbal en hockey.

Jeugdcompetitie Holthuizen

Alle jeugdleden doen mee aan wedstrijden. Alle uitslagen daarvan worden bijgehouden in een soort jeugdcompetitie van de club. Voor de jeugdleden zonder een hcp geldt een afzonderlijke ladder. Hoe meer wedstrijden je speelt en hoe beter je scoort, hoe hoger je op de lijst komt te staan. Uiteindelijk wordt het resultaat meegeteld voor het uitroepen van de “Jeugdspeler van het jaar”.

Jeugdspeler van het jaar:

De jeugdspeler van het jaar wordt gekozen door leden van de jeugd commissie, de jeugdcoaches en de pro op grond van de resultaten m.b.t. de volgende aspecten:

1. Aan hoeveel wedstrijden heeft de jeugdspeler meegedaan en welke scores heeft zij/hij behaald?
  2. Wat is de individuele handicap verlaging?
  3. Hoe was de deelname aan de wedstrijden van de Noordelijke Jeugd Golf Tour?
  4. Hoe was de deelname aan de lessen en dan met name de jeugdwedstrijden/baanlessen? 5. Welke beeld hebben we van het sociaal en sportief optreden en handelen?