Baanpermissie etc

Hoe haal ik mijn baanpermissie par 3, baanpermissie grote baan en handicap 54

baanpermissie par 3 baan.
Na  een aantal lessen van de pro, trainingen en theorielessen van de jeugdcoaches, krijg je baanpermissie voor de PAR 3.
Je speelt met eigen ballen. Spelen met driving range ballen in de baan is niet toegestaan: driving range ballen gebruik je op de driving range. Bovendien: je moet wennen aan het spelen met ‘echte’ ballen. Driving range ballen zijn wat zachter dan ‘echte’ ballen. Als je met driving range ballen zou spelen leer je dus niet hoe een ‘echte’ golfbal zich gedraagt.

baanpermissie op de 9 holes baan (zie 9-stappenplan stap 1).
Na een half jaar lessen en trainingen, waarbij je tussendoor ook regelmatig oefent, kan de Pro toestemming geven om baanpermissie te krijgen. Hij stuurt dan bericht naar het secretariaat. Het secretariaat stuurt vervolgens een mail naar de baancoach, die een afspraak met je maakt en alle rondes met je loopt. Je hebt dus een vaste baancoach en als dit niet mogelijk is een mentor. (De mentoren zijn leden van de jeugdcommissie, jeugdcoaches).

Wat moet je doen:
1.    Minimaal één voorronde van 9 holes op de Par 3 met de baancoach lopen.
2.    Twee keer een ronde van 9 holes op de grote baan met de baancoach lopen.
a.    Je slaat af van de oranje tees.
b.   Gelet wordt op: gedragsregels (etiquette), basisregels en snelheid in de baan.

(N.B.: in sommige gevallen kan van bovenstaande regels worden afgeweken.)

Wanneer je alles correct hebt toegepast, krijg je baanpermissie. De baancoach geeft aan het secretariaat door dat je baanpermissie hebt. Het secretariaat regelt het nieuwe NGF kaartje met daarop de vermelding BAANPERMISSIE. Het nieuwe NGF kaartje is ongeveer na veertien dagen op de club aanwezig, waar je het op kan halen. Zodra de baancoach bij het secretariaat heeft aangegeven dat je voldoet aan alle eisen, gaat de baanpermissie in, dus je hoeft niet te wachten tot het nieuwe NGF kaartje binnen is.

Je mag vanaf nu op de 9 holes baan spelen met iemand die een GVB heeft. Hier geldt ook weer, spelen met driving range ballen is niet toegestaan. Dus eigen ballen meenemen.

NGF Golfvaardigheidsbewijs (GVB) met handicap 54 (zie 9-stappenplan stap 2)

Nadat je weer een aantal lessen en trainingen met goed gevolg hebt doorlopen, kan de Pro jou toestemming geven om je GVB te gaan halen. Hij stuurt dan bericht naar het secretariaat voor de aanvraag van het officiële GVB, en de baancoach wordt ingeschakeld. Zij maakt afspraken met je. Je hebt dus een vaste baancoach of indien dat niet mogelijk is een mentor. (De mentoren zijn leden van de jeugdcommissie, jeugdcoaches).

Wat moet je doen
1.    Je loopt met de mentor een 9 holes Qualifying kaart op de par 3 én de grote baan.
2.    Je krijgt per hole 3 slagen extra op de grote baan en 2 slagen per hole op de par-3 baan.
3.    Je slaat af van de oranje tees (grote baan) en de standaard tees (par-3 baan).

Wanneer je over de 2 x 9 holes ieder 18 punten of meer hebt gescoord en de etiquette en regels goed beheerst dan ben je geslaagd. Na ondertekening van de kaarten, geeft de baancoach de kaarten af bij het secretariaat met de mededeling GESLAAGD. Het secretariaat regelt vervolgens het nieuwe NGF kaartje met daarop de vermelding HANDICAP 54. Het nieuwe NGF kaartje is ongeveer na een week tot veertien dagen op de club aanwezig, waar je het op kan halen. Zodra de baancoach jouw kaarten heeft ingeleverd bij het secretariaat gaat je handicap 54 in, dus je hoeft niet te wachten tot het nieuwe NGF kaartje binnen is.

N.B.: Van bovenstaande regels kan in bijzondere gevallen worden afgeweken.

Voor gegevens van de baancoach en de mentoren, zie de website van de golfclub //golfclubholthuizen.nl/leden/commissieoverzicht/   en bij  //golfclubholthuizen.nl/leden/ledenlijst/

(wo)