mijn kind wil leren golfen en nu?

jeugdgolf > mijn kind wil leren golfen en nu?

mijn kind wil leren golfen en nu?

 

Op deze pagina treft u uitgebreide informatie aan als uw zoon of dochter wil leren golfen.
De links in het gedeelte ‘wat is golf’ geven bij het aanklikken een grote hoeveelheid informatie over het golfspel.

Golfclub Holthuizen en de jeugd
Golfclub Holthuizen heeft ongeveer 30 jeugdleden, jongens en meisjes variërend in de leeftijd van 8 – 21 jaar. Holthuizen heeft een actieve jeugdcommissie en heeft veel te bieden voor de jeugd:
*  spelenderwijs leren door lesprogramma’s in kleine groepen (ongeveer 6 kinderen per groep)
*  (gedeeltelijke ondersteuning) door jeugdcoaches en een baancoach
*  baanwedstrijden als onderdeel van het lesprogramma
*  meerdere jeugdwedstrijden en leuke gezelligheidswedstrijden en een jaarlijkse Jeugddag
*  mogelijkheid tot het spelen van een competitie in teamverband of individueel
*  gratis oefenfaciliteiten (muntjes voor de ballenautomaat)

Wat is golf?
Golf is een balspel waarbij een kleine, harde bal met een golfclub van de tee (afslagplaats) weggeslagen wordt in de richting van een met een vlag gemarkeerd punt (de hole). Het doel is om de bal in zo min mogelijk slagen in de hole te doen belanden. Golf wordt gespeeld op een golfbaan.

Kun je ook les krijgen in golf ?
Jazeker. We hebben een lesprogramma ontwikkeld speciaal voor jeugd. De lessen zijn meestal op de zondagochtend en worden verzorgd door onze golfprofessional Isi Zejnulahu (www.isigolf.nl).
Isi Zejnulahu
PGA Holland A Professional
E: isi.zejnulahu@isigolf.nl
W: www.isigolf.nl
T: 0611889658
De golfprofessional, pro genoemd, verzorgt de lessen voor een deel in samenwerking met onze jeugdcoaches. Bij de indeling van de lesgroepen wordt rekening gehouden met ieders leeftijd en ook speelsterkte.

De meeste (nieuwe) jeugdleden stromen het lesprogramma in, waarna zij verder gaan in lesprogramma’s gericht op recreatief golfen, actief je handicap gaan halen, of meer gericht op competitie. De lespakketten bestaan per seizoen uit meestal 20 lessen, verspreid over het jaar waaronder een aantal lessen in de vorm van jeugdwedstrijden. Daarmee wordt bedoeld dat er jeugdwedstrijden naast de ‘mat’-lessen worden georganiseerd, waarmee de jeugdspelers ervaring opdoen in de baan, instructies krijgen over specifieke onderwerpen behorende bij wedstrijden, en actieve coaching door de jeugdcoaches van de golfclub. Het grote voordeel is dat we de jeugd daardoor kunnen inspireren en willen uitdagen om telkens dat extra stapje te nemen om steeds beter te worden. Maar vooral ook om meer plezier te hebben tijdens het golfen. Omdat kennis van regels erg belangrijk is willen we aansluitend ook theorielessen aanbieden.

Naast de gezamenlijke groepslessen is er verder nog de mogelijkheid om privé lessen te nemen om sneller vooruit te gaan. De club stimuleert dit door de helft van de kosten bij aanschaf van een jeugdleskaart voor haar rekening te nemen. 

Zie voor verdere detailinformatie over de lessen en aanbiedingen bij ‘lessen en lespakketten’ in de ledenpagina’s van de jeugd.

De lestarieven (onder voorbehoud i.v.m. wijziging lesprogramma) zijn te vinden onder de kop “lid worden” op de hoofdpagina van de website.

Wat betekent baanpermissie
Baanpermissie is een bewijs dat jeugdleden kunnen behalen, wanneer zij hebben laten zien de golfspelregels te kennen, (af)slagen te beheersen, en bekend te zijn met de etiquette van de golfsport.

Etiquette gaat over beleefdheidsregels, omgangsvormen, maar ook veiligheid. Tijdens het lesprogramma wordt vanzelf duidelijk hoe jeugdleden zich ontwikkelen en wordt in overleg met de pro besloten wanneer jeugdleden met de baancoach de par-3 baan en/of de grote baan in kunnen voor baanpermissie.

Wat is een handicap ?
Een handicap is een golfterm, die de speelsterkte van een golfer aangeeft. De handicap toont aan hoeveel slagen de speler gemiddeld nodig heeft om 18 holes te spelen boven de par van de baan (meestal 72 slagen).  Je kunt een handicap halen nadat je je baanpermissie hebt. De pro geeft aan wanneer je klaar bent om met de baancoach 2 rondes (par-3 en grote baan) te lopen voor het behalen van handicap 54 (hcp 54), de handicap waarmee iedere golfer begint. Met deze handicap mag je zelfstandig op alle banen golfen.

Wat heb je nodig om te golfen / bij het nemen van les?
Je hebt een beginnerset met clubs (de stokken waarmee je slaat) nodig.
Deze bestaat vaak uit een ijzer 9, 7, 5 en een putter. Eventueel een sandwedge (SW). Verder heb je (uiteindelijk) nodig:

*  golfschoenen
*  handschoentje
*  golfballen
*  kleding
*  pitchfork en marker

Maar je zult waarschijnlijk beginnen met wat clubs die je van de pro kunt lenen. Zo kun je eerst eens proberen of je het golfen leuk vindt. Je kunt gerust beginnen met gymschoenen, maar het is wel aan te raden snel te switchen naar golfschoenen. Golfschoenen hebben namelijk spikes aan de onderzijde of hebben speciale zolen en zijn meestal waterdicht. De pro kan je advies geven. Onze golfclub zelf heeft geen leen/ruilprogramma’s voor clubs van jeugdspelers, dus zul je zelf je spullen moeten kopen. Of huren natuurlijk. In de praktijk schuiven setjes nog wel eens door van het ene jeugdlid naar een ander jeugdlid. Vaak regelen ouders dit ook onder elkaar of via de website van de golfclub.

Waar kun je golfspullen kopen/huren?
Je kunt natuurlijk op internet zoeken naar (tweedehands) clubs, maar dat is af te raden omdat het wel van belang is passende clubs en/of set aan te schaffen. Overleg eerst eens met onze golfpro. Hij heeft een golfshop, ISIGOLF bij de Driving Range en is, behalve op maandag, elke dag geopend van 12 tot 13 uur of op afspraak. E: isi.zejnulahu@isigolf.nl W: www.isigolf.nl
Maar het staat je uiteraard vrij om elders je golfspullen aan te schaffen.

Andere jeugdactiviteiten
De Jeugd Commissie van Holthuizen organiseert naast de lessen ook vele andere activiteiten, zoals:
* de Holthuizen Beste Jeugdspeler van het jaar Bokaal
* meeneemdagen (waar je vrienden en vriendinnen kan meenemen)
* jeugdwedstrijden, Cross-Country, Sinterklaaswedstrijd, etc.
* ouder-kind wedstrijden
* golfclinics voor schoolkinderen vanaf 6 jaar
* verjaardagfeestjes, etc.
Ook zijn er (fanatieke) jeugdleden die met veel succes meedoen aan diverse wedstrijden of competities in Noord Nederland, of de Jeugd Golf Sixes League, ondersteund door enthousiaste ouders en jeugdcommissie. Het jeugdteam van Golfclub Holthuizen werd in 2011 kampioen in haar NGF competitieklasse en werd tevens genomineerd voor ‘Sportploeg van het Jaar’ bij het ‘Sportgala Noordenveld 2011’.

Lid worden?
Holthuizen kent vier soorten lidmaatschappen.

Een jeugdlidmaatschap (tot 15 jaar) , een jeugdlidmaatschap (15 t/m 20 jaar), een junior lidmaatschap, en een studenten lidmaatschap. Bij elke lidmaatschapsvorm ben je automatisch lid van de NGF. Er worden aantrekkelijke tarieven gehanteerd. Speciaal voor de jeugd!

  jaarlijks NGF leeftijd
jeugd tot 15 jaar € 132 € 9 tot 15 jr
jeugd 15 t/m 20 jaar € 184  € 9 15 t/m 20jr
junior  € 397 € 18 21 t/m 30jr

 

* studenten tot en met 20 jaar worden beschouwd als jeugdlid. Kosten van dit lidmaatschap: € 184,- per persoon per jaar
Voor meer informatie zie op de website bij ‘lid worden‘

Andere kosten?
Er zijn geen directe andere kosten dan les- en lidmaatschapsgelden.
Om de jeugd te stimuleren te komen spelen en oefenen subsidieert Holthuizen gratis ballen voor het opwarmen vòòr de les en om te trainen. Daarvoor moet een jeugdlid een ledenkaart kopen á € 5,00 bij het secretariaat. Iedere maand wordt op de ledenpas € 5,00 gratis bijgeschreven en het restant van de vorige maand verwijderd. Wil je meer ballen dan de gratis € 5,00 dan kun je zelf een bedrag opladen dat uiteraard niet door het secretariaat wordt verwijderd. 
Hoe je dat kunt doen: Met behulp van Ideal via de website://golfclubholthuizen.mynetpay.nl   

Voor het inloggen heb je jouw lidcode van Holthuizen nodig (met een spatie tussen de letters en cijfers) en jouw geboortedatum. Wij raden je aan om na het inloggen jouw wachtwoord te wijzigen.

Je kunt nu kiezen voor de optie opwaarderen en kiest een bedrag. Deze keuze komt in de winkelmand waarna je kunt afrekenen.

Hoe geef je je op voor les of jeugd lidmaatschap?
Je kunt je aanmelden voor les en/of jeugdlidmaatschap bij het secretariaat (tel: 050-5015103) of per email.
Je kunt ook het aanmeldingsformulier-lidmaatschap downloaden en het ingevulde formulier met pasfoto inleveren bij het secretariaat.

de jeugdcommissie