mijn kind wil leren golfen en nu?

Golfclub Holthuizen en de jeugd

Golfclub Holthuizen heeft ongeveer 30 jeugdleden, jongens en meisjes variërend in de leeftijd van 8 – 21 jaar. Holthuizen heeft een actieve jeugdcommissie en heeft veel te bieden voor de jeugd:
*  spelenderwijs leren door lesprogramma’s in kleine groepen (ongeveer 6 kinderen per groep)
*  (gedeeltelijke ondersteuning) door jeugdcoaches en een baancoach
*  baanwedstrijden als onderdeel van het lesprogramma
*  meerdere jeugdwedstrijden en leuke gezelligheidswedstrijden en een jaarlijkse Jeugddag
*  mogelijkheid tot het spelen van een competitie in teamverband of individueel
*  gratis oefenfaciliteiten

Kun je ook les krijgen in golf ?
Jazeker. We hebben een lesprogramma ontwikkeld speciaal voor jeugd. De lessen zijn meestal op de zondagochtend en worden verzorgd door onze golfprofessional Isi Zejnulahu (www.isigolf.nl).
Isi Zejnulahu
PGA Holland A Professional
E: isi.zejnulahu@isigolf.nl
W: www.isigolf.nl
T: 0611889658
De golfprofessional, pro genoemd, verzorgt de lessen voor een deel in samenwerking met onze jeugdcoaches. Bij de indeling van de lesgroepen wordt rekening gehouden met ieders leeftijd en ook speelsterkte.

Naast de gezamenlijke groepslessen is er verder nog de mogelijkheid om privé lessen te nemen om sneller vooruit te gaan. De club stimuleert dit door de helft van de kosten bij aanschaf van een jeugdleskaart voor haar rekening te nemen.

Zie voor verdere detailinformatie over de lessen en aanbiedingen bij ‘lessen en lespakketten’ in de ledenpagina’s van de jeugd.

De lestarieven (onder voorbehoud i.v.m. wijziging lesprogramma) zijn te vinden onder de kop “lid worden” op de hoofdpagina van de website.

Wat betekent baanpermissie
Baanpermissie is een bewijs dat jeugdleden kunnen behalen, wanneer zij hebben laten zien de golfspelregels te kennen, (af)slagen te beheersen, en bekend te zijn met de etiquette van de golfsport.

Wat is een handicap ?
Een handicap is een golfterm, die de speelsterkte van een golfer aangeeft. De handicap toont aan hoeveel slagen de speler gemiddeld nodig heeft om 18 holes te spelen boven de par van de baan (meestal 72 slagen).  Je kunt een handicap halen nadat je je baanpermissie hebt. De pro geeft aan wanneer je klaar bent om met de baancoach 2 rondes (par-3 en grote baan) te lopen voor het behalen van handicap 54 (hcp 54), de handicap waarmee iedere golfer begint. Met deze handicap mag je zelfstandig op alle banen golfen.

Lid worden?
Holthuizen kent vier soorten lidmaatschappen.

Een jeugdlidmaatschap (tot 15 jaar) , een jeugdlidmaatschap (15 t/m 20 jaar), een junior lidmaatschap, en een studenten lidmaatschap. Bij elke lidmaatschapsvorm ben je automatisch lid van de NGF. Er worden aantrekkelijke tarieven gehanteerd. Speciaal voor de jeugd!

jaarlijks NGF leeftijd
jeugd tot 15 jaar € 132 € 9 tot 15 jr
jeugd 15 t/m 20 jaar € 184  € 9 15 t/m 20jr
junior  € 397 € 18 21 t/m 30jr

* studenten tot en met 20 jaar worden beschouwd als jeugdlid. Kosten van dit lidmaatschap: € 184,- per persoon per jaar
Voor meer informatie zie op de website bij ‘lid worden‘

Andere kosten?
Er zijn geen directe andere kosten dan les- en lidmaatschapsgelden..

Hoe geef je je op voor les of jeugd lidmaatschap?
Je kunt je aanmelden voor les en/of jeugdlidmaatschap bij het secretariaat (tel: 050-5015103) of per email.
Je kunt ook het aanmeldingsformulier-lidmaatschap downloaden en het ingevulde formulier met pasfoto inleveren bij het secretariaat.

de jeugdcommissie